15 Mayıs 2016

the 100 s03e15:

Perverse Instantiation: Part One

--- spoiler ---

.fena sıçışlardalar, karakanlıların hepsi öldü. ne olacak şimdi? nereye kadar saçmalayabilirler? neymiş raven'den çipi temizledikleri gibi ontari'den temizleyeceklermiş. e hani bileklikler bittiydi? hemen yapmışmış. böyle senaryo mu olur ülen? o kadar tantana oldu. bunlara sadık kalmalılar, kafalarına göre takılıyorlar.

.kuleye çıkıyorlar. asansörü patlatıyorlar. öldürmek yok diyorlar, önüne geleni öldürüyorlar. esaslardan kimse ölmüyor. abby iki saat asılı kalıyor yine ölmüyor. son onda ontari'nin kafaya çakıyorlar. beyin ölümü gerçekleşiyor ve ateşi takamıyor. kod falan yalan oluyor. arkadaki alie ne yapıyor peki? duruyor herkes bekliyor.

.pike canını dişine takıyor. bu kadar niye çırpınıyor? octavia intikam istiyor, öyle araya bir intikam sıkıştırıyorlar ama devamlı bir saldırı var. vuruluyor ediyor ama hala asansörü çeviriyor. bana çok saçma geldi yahu.

.kane'i son anda kurtaran indira mıydı neydi? o da bu kadar duygusal değildi. hem ne zaman bu kadar saygı duydu?  bu da olmadı, bu da olmadı...

.sonracığıma raven, monty, jasper ve monty'e veren kız hep birlikte üsteler. jasper çiplenmişmiş, bunca zaman saklamışlar. yeni bir tane bilgisayar takıp alie'ye bağlanıp içerden tekrar yok etme kodunu aktive edeceklermiş. denediniz olmadı, bu sefer ne farklı? teknik detayı algılayamıyoruz, oldu bittiye getiriyorlar. tekrar alie içine giriyorlar. bu sefer de jasper monty'nin yıldırım aşkını kapıyor. öyle tehdit ediyor.

.bu alie daha dün özgür iradeyi yok etmemiş miydi? şimdi nasıl sevdiklerini gözünün önünde kestirebiliyor? ne ara bu kadar güçlendi? 

.buz kralını ne diye harcadılar? adam o vuruştan da sağ kurtulduysa pes doğrusu. mermi manyağı yaptılar, clarke'ı kurtardığı sahne de saçmaydı. kurtardı gitti ama bellamy'e yakalandı. iki dakka muhabbet etmeyiverin lan.

.bu kadar saçmalığı akıcı veriyorlar, izletiyorlar. şimdilik ona şükür diyelim. dizinin başlangıcı bitişi kısa geliyor. bu da başarı başlı başına. bir çok dizide öyle değil.

.zaten bu çipi neden özgür iradeleri ile almaları gerekiyor? sen zaten özgür iradeyi yok ediyor, ne anladım ben bu işten. senaristleri kınıyorum.

--- spoiler ---