27 Mayıs 2016

supernatural s11e23:

Alpha and Omega 

--- spoiler ---

.olmadı be, yapamadılar. tanrının girişi bu sezonun en iyi bölümüymüş, ondan gerisi çakıldı resmen. sezon finalinde de çok saçma işler oldu. tamam karanlığı öldürsen bile güneşin kendi başına düzelmesi saçma olurdu. tanrı yaratmış evreni, sonra o yok olsa da olmaya devam eder miymiş?

.bu basit gerçeği karanlığın dean'in suratına söylemesi gerekti. sonra aile konuşması yaparak günü kurtardılar, ülen bir konuşma ile gün nasıl kurtarılır. bir şeyler düşünseydiniz ya. tek aksiyon ruh toplama işi oldu. onu da beceremediler ama azrail zenci kadın geldi, ruh topladı. evren yok olunca da azrail olmaya devam ediyor mu? yoksa zaten yok olacak diye ruh desteği mi vermiş oldu?

.bir başka saçmalık harflerin adamlarının ingiliz şubesinden bir kadının gelip sam'i vurması idi. şimdi ölmediği bariz ama alıp götürecekler. zaten her sezon sonu birinin başına bir şeyler geliyor. şimdi dean ölecek gibi gösterdiler, adam vasiyetini bile dile getirdi ama sonra bırak ölmeyi annesi geri geldi.

.annesinin geri gelmesi en beklenmedik idi, karanlık sen bana kardeşimi verdin. ben de en çok istediğini vereceğim dedi. mübarek tanrıdan da güçlü. öleni diriltiyor, tanrıyı iyileştiriyor. her şeye gücü yeten mutlak kadiri mutlak (hehe) karanlık.

.bölüm sonunda bunlar oldu. sevgili tanrımız dean'i geri mekanına göndermedi. karanlık hemen anasını vermedi. dean güya telefon edemedi. sam'in haberi yokken başına sarışın ingiliz hatun geldi ve vuruldu öylece bitti işte.

.herkesin güç birliği yapıp karanlığı yenememesi, crowley'nin anası ile ilgili tavırları, fıstık yemesi, devamlı içmeleri falan komikti. bir de dean'in rowena taklidi hafif komikti o kadar. neyse ki tekrar bir kardeş diğerini ölümden döndürmek için ortalığı yakmadı. en azından on bir senede bunu öğrenmişler. eh buna da şükür artık. sezon sonlarını çok daha iyi yaparlardı, şimdi sezondan önce iyidi, sonra sıçtı. napalım artık, buna da şükür.

.şu karanlık aydınlık meselesini tekrar düşününce, aile meselesine indirgemeleri hoş olmadı yahu diyor insan. sonunda bedenlerinden kurtulup ying yang yapıp gidiyorlar falan ama özünde işte kardeşinden intikam almak istiyor ama sonunda onun yarattıklarını bile seviyor. olacak iş mi bu? sen karanlıksın len, nasıl sevebilirsin? sevgiyi yaratan kim idi?

--- spoiler ---