28 Mayıs 2016

once upon a time s05e15:

The Brothers Jones 

--- spoiler ---

.karakterleri çok fazla yalpalıyor. henry kendi başına kahraman olmaya kalkacaktı ki son anda vazgeçti. yazar hikayesi için götlerini yırtmışlardı. şimdi onları yok sayıp kalemi kullanmaya karar verecekti. tabii her şeyin bir de yeraltı versiyonu olması pek sıkıcı geliyor insana ama bu sezonu hades'in mekanda çekelim demişler. yapacak bir şey yok.

.hades'in zelena ile ilgisi mi varmış? nasıl yani? mevzu neymiş? çok merak ettim bak şimdi hehe. sırrın güvende diyor. bir zelena eksikti şimdi onun da bahsi geçti tamam olacak herhalde.

.hades cennet kapıları açılınca ortamı terk etti, güçsüzlüğü mü odur? belki ruhlar gidince gücünü kaybediyordur? sonuçta amacı ruh toplamak, bir gemi dolusu adam cennete gitti. derdi tasası nedir? hades'in hikayesi nedir? böyle şak diye kötü kabul edemiyoruz kendisini.

.üstelik vakti zamanında kancanın abisine gelip, gemideki mürettebatı öldürürsen istediğini yaparım demek zahmetine de girmiş. yani bir gemi insan için sen oraya gel, anlaşma yap falan filan. pek olmadı tabii.

.abisi de tam örnek abiymiş, kanca gözünde çok iyi bir insanmış. emma yalan söylediğiniğ anlayıp araya girince kavga çıkmıştı. zaten kanca o kadar olaydan sonra geri dönmek falan da istemiyordu. saçmalığı abartacaklardı ya neyse ki hades'e karşı savaşa tekrar gaz verdiler.

.abisinin olayı ortaya çıktı, kitaptaki sayfalar hades'in eline ulaştı. abisi kendisini feda ettiği için cennete gitti. kanca da tekrar emma'yı öptü! lan sanki çok da mühim ya işte romantik kısmına da çok yatırım yapıyorlar. keşke neal ile bu kadar uğraşsalardı. kanca ile aralarındaki olay hala şaka gibi (uzman romantik görüşlerim böyle).

.yazar meselesini baştaki doğrultuda götürmeleri gerekiyor. çırak abimizin tavsiyesi de işe yaradı galiba ama bu henry elimizde büyüdü, büyük mallık yapmadı. bir walking dead'in carl'i ile kıyaslayınca sütten çıkmış ak kaşık.

--- spoiler ---