30 Mayıs 2016

once upon a time s05e20:

Firebird 

--- spoiler ---

.yav iyi güzel de bir ceketin hikayesini mi dinledik şimdi? neymiş efendim zırhıymış da vakti zamanında emma ailesini ararken bir hatun gelmiş buna akıl vermiş de zırh edinmiş kendine de sonra insanları bulma işine girmiş de falan da filan da... yok yani hoş olmadı böyle.

.hele hele kanca o kadar şeyden sonra kurtarılmaz ise bir sezonu boşa mı izledik? elbette sezon sonuna kurtulacak, kurtulmaz ise daha iyi olur belki ama daha güzel toparlamaları gerekir, hades'e kanıp böyle kendilerini kaybetmelerine ayar oldum.

.adamın iyi olamayacağı elli metre öteden belli, konuşmasından belli. neyine inanıp da bilinmeyen yerlere indiniz, yeraltında bu kadar uzun süre kalıp çıkan tek kişi varmış o da mitolojik bilmem ne. vay anam vay, daha neler. insan üzülüyor be.

.yakışıklımızın ruhu bedeninden çıkmadığından geri dönebilmişmiş. bir elmanın yarısı muhabbeti iyi ki olmadı, o da çok saçma olacaktı ama ne bileyim insan baştan ikiye bölüp denemez mi? üstüne uydu uymadı diye elli tane şey denersin, bir kalbi ikiye bölüp deneyemedin mi? nasıl olsa bir zararı yok.

.rumple niye babasına ihanet etti? tamam peter pan'sız bir dünya daha güzel ama mahvetti adamı, kötülere mutlu son yok dedi. e sen de kötülerden oldun. şimdi ne olacak? sadece belle'i kurtarmak için mi? robin'in kalbini alsa hiç koymazdı. belki o kadar da kötü olmamaya karar verdi. ya da günün sonunda kalbi aldığını belle öğrenirse ortalığı ayağa kaldırır diye, hem gerçek aşk öpücüğü bile veremiyor. daha ne?

.bir tek test kısmı hoştu aslında, kalbi koydu. kanca alev aldı. kalbini mi kurtarırsın? sevdiğini mi? vay canına değil mi? tabii ki aşkını kurtardı. kanca ile muhabbetlerine hala alışamadım demek bir yerleri uymuyor, ölsün gitsin şu kanca. yetti gari.

.henry yarım kalmış hikayeleri tamamlayacak idi. yazar olarak bu kadarını da yapayım bari dedi ama köpekli kadın ve kör cadı geldi, dağıttı ortalığı. kitabı ortalığa bıraktı sonunda, alıp bulsunlar misali. hep yarım işler.

.sonunda hepsi gitti yeraltı dünyasından. olaylar gerçek dünyaya taşınıyor, hades'in kalbi atıyor. gerçek dünyayı yok etse ne tatlı olur ama şimdi abisini falan getirmesinler başımıza. sezon sonu saçmaladıkları çok oldu. bakalım ne olacak?

--- spoiler ---