31 Mayıs 2016

grimm s05e20:

Bad Night 

--- spoiler ---

.aşırı dalgalı bir gidişatı var, ne olacağı belirsiz. karakterlerinin ne yapacağı belirsiz. bu kadar zaman hep nick'in tarafında olan yüzbaşı, yeni belediye başkanı şimdi kara pençe ağzı ile konuşuyor. ülen sen ne ara wesen'lerin artık yönetimi ele alması gerektiğini düşündün. böyle bir düşünce akşamdan sabaha değişmez ki?

.eğer yeni bir planı yoksa, eğer bir şeyler düşünmediyse, bu kafa ile gidip de nick ile dövüştürürlerse komik olur. tamam izlemesi hoş olabilir ama senaryo ve karakter açısından şaka gibi olur. umarım yapmazlar böyle bir şey.

.adalind tehdit altındaydı falandı filandı ama gitmeden önce nick ile bir şeyler planlayabilirlerdi. pat diye çocuğu alıp gitmek nedir yahu? var mı böyle bir yöntem. hele hele kızcağız için yaptıysa bunu o esas kötülerden olacak gibi. şimdiden acayip acayip haller, milleti kandırmalar falan filan.

.hank'in aşığının kara pençe olayı da saçmaydı. o kadar insan arasında sen bunu bul, kara pençe yap sonra da hank'in telefonunu kopyala. hank sanki büyük resimde çok önemli bir parça, sallıyorlar işte.

.wu'nun meselesini de salladılar, adam kontrol etti ayna karşısında ve kapandı mevzu. daha sonra güç gerektiği zaman falan dönüşür herhalde ama normal şartlar altında salak saçma polisiye yapacaklarına şunun olayına eğilsek bir kaç bölüm daha eğlenceli olurdu. hem üstün körü virüs meselesi, hem hani tedavisi?

.dal parçasını da diziye monte edemiyorlar resmen. iyileştiren bir özelliği varmış da trubel grimm imiş, nick'e bir şey olursa onun haberi olsunmuş. diğer güçlerine baksanıza, araştırsanıza. kapıda büyük savaş görünüyor, elindeki süper aleti araştırmıyorsun hala yok efendim onu öldüreceğim, yok efendim ortalığı dağıtmalar falan filan. zaten nick süper grimm olduydu. kalbi yavaşlıyordu. kulakları iyi duyuyordu. bunlara falan da hiç girmiyoruz artık.

.juliette meselesi devam ediyor, gümbür gümbür geliyor. adalind hala aşık gibi ama ilk yanlış hareketinde yine düşman olacaklar. juliette de bunu bekliyor gibi, bu da saçma arkadaş.

--- spoiler ---