30 Mayıs 2016

grimm s05e19:

The Taming of the Wu

--- spoiler ---

.şimdi işler iyi karıştı, bakalım finale nasıl toplayacaklar. hank'e takılan kız da kara pençe çıktı. wu'nın peşindeki adam da kara pençe imiş. her taraftan geliyorlar. adalind'i tehdit eden çeneden minik sakallı tipimiz kara pençenin yöneticilerinden herhalde. şu durumda yüzbaşı ne yapmak istiyor? hala onun olayını anlamadık, adalind'in kara pençeye geçmesine göz yumdu. sorsan mecburen falan filan diyecektir de yuh yani.

.diana'nın güçler süpermiş. nasıl kontrol edecekler? telefon konuşmasını taklit etmeden uzak mesafe telepatiye kadar her şeyleri var maşallah. daha kaç yaşında kızcağız. eve'in araya girişi birbirlerinin görüntüsünü almaktan mıydı? o biraz alakasız oldu ama gücünü hissettirelim diye yapmışlar, hissetik.

.bölümün polisiyesi böyle varla yok arası olunca tatlı oluyor işte. saçma sapan yok ak babaymış yok şuymuş buymuş ne gerek var? wu bu sefer peşindeki adamı öldürdü ama hatırlamıyordu bu bir, ikincisi de wesen değilmişmiş.

.neymiş peki? virüsle bulaşan bir hastalık gibiymiş. lycan mıdır nedir? kurda dönüşen adamın saldırısında çizik aldıydı, ta ne zaman oldu ama ancak dönüştü. peki niye bu maymuna dönüşüyor? bunun tarzı öyleymiş. hayatta kalma mücadelesi olduğu vakit kontrolü ele alıyormuş.

.eh ara form gibi yaptılar, tam ikna olmadık ama iyi oldu. en azından kalıcı wesen yapmadılar. tedavi falan bulurlar diye umuyoruz yoksa maymuna dönüyor adam! bula bula maymunu bulmaları da komik yani, ilkel hissediyorum diyor bir de...

.meisner ve trubel da giriş yaptılar, finale gelmişler gibiler. diana'nın kaçırıldığını nasıl yeni öğreniyorlar? hani bunların teşkilat iyidi? trubel şu dizinin en iyi karakteri aslında ama ikinci plana attılar, ne zamandır yoktu. şimdi yan rollerden daldı.

.juliette meselesini uzatacaklar gibi geliyor bana. telefona sarıldı adalind'e bir haller oldu bak dedi. nick evine koştu. çocukları almış da gitmiş, aldı da gitti, neylerim ben diye kaldı. notta son olarak seni korumak zorundayım yazıyordu. onu çevirmemişler, çevireyim dedim. bilgilendireyim hehe. neyse nota da inanmadık ama bir adalind peşinden düyayı yakmaya değmez. velet de zaten kandırarak yapıldıydı, nedir yani?

--- spoiler ---