30 Mayıs 2016

once upon a time s05e19:

Sisters

--- spoiler ---

.sen o kadar kötülük yap sonra cennete git. nasıl bir adalet anlayışı lan bu? bir de yeraltı, sırat köprüsü gibi bir geçiş. hem de cehennem nanik yapıyor, sonra hop cennete git. saçma geldi yahu.

.cora denen hatun pisliğin önde gideniydi. zaten kızından vazgeçmiş, türlü çeşitli pislikler yapmış. bir yarım kalmış işi tamamlayıp kızlarını tekrar barıştırdı diye hakkına girdiği diğer insanlar da affoldu mu yani? o kadın cennete gitmeyi hak etmiyordu. çok bozudum buna, lanet edesim geldi tanrılara hehe.

.neyse temel hikaye açısından hades'e aşık zelena ve buna karşı çıkan regina vardı. sonunda git dedi, aşkının peşinden koş dedi. iyi mi oldu? tam gidiyodu rumple geldi tüm haşmetiyle, yanına babası peter pan'i de almış. büyü nasıl işlemedi o vakit? tamam peter daha kötü ama daha mı güçlü?

.yine tabii her şeyi gören bilen hades'in mekanında gerçekleşiyor bunlar. abimiz yemek masası ayarlayıp dans etmekle meşgul, olmuyor tabii böylesi. rumple ile anlaşmalarını babası ile çözmesi de pek makul değil, sonuçta rumple yapıyor pisliği.

.belle'e işleri benim yöntemim ile halledeceğim dedi. tekrar süper pislik olacak diye umarak bekliyoruz. zaten hades'in planını zelana'nın yumuşatması mümkün değil. bizim ahaliyi yeraltında bırakıp gerçek dünyadaki storybrooke'a gidip orada mutlu mesut sonsuza kadar kaos çıkartacaklarmış. olacak iş mi? neresini düzeltmeyi umuyorlar ki? saçma yani.

.neyse kız kardeşlerin olayı iyidi bir tek. geçmişte hemencecik birbirlerine alışmışlar, veletken kötü de değillermiş. hep pis anneleri yüzünden olmuş. şimdi tekrar birbirlerine güveniyorlar derken olaylar olaylay işte.

.bir de yakışıklımızın ikizi ıkınmasını yaptılar, onu da diziden çıkartalım demişler. kavga dövüş oldu. attılar nehre, artık sonsuza kadar unutuldu. gereksiz karakterdi. kardeşinden intikam alması ile huzura kavuşma meslesi de çok gereksizdi. neyse ki çok uzatmadılar ya da karakterlerin başına bir şey gelmedi. hemen hepsini nehrin kıyısına götürüyorlar da şaka yani.

--- spoiler ---