29 Mayıs 2016

once upon a time s05e17:

Her Handsome Hero 

--- spoiler ---

.red niye geldi lan? herkesi yeraltına getirdiler dediydik ama red ve ninesini unutmuşuz. kırmızı başlıklı kızsız olmaz diye getirdiler sanki, ölmüş olamaz herhalde? yoksa öldü müydü? o kadar karakter, o kadar hikaye hiçbir şey hatırlamıyorum konu hakkında.

.belle'nin zorla evlendirileceği prens ile ilgili geçmiş hikayesini getirdiler. vakti zamanında devler ile savaş yaparken bu eleman çıkıp gelmiş. krallıklarını birleştirip savaşmak için belle'e talip olmuş. anlaşıyor da gibilermiş ama bir yavru devi tuzakta görene kadar, elemanın gözleri kırmızı olunca genel kötü sandım ama sadece olay olarak mı gösteriyordu? sadece o olay için mi kötüydü yani?

.rumple'ın elemanı öldürüşünü göremedik. önceki bölümlerde dediler de bu mesele için bir kaç bölüm olduydu, bu dev hikayesi ya da zorla evlendirileceği adama yaptıklarından bahsetmemişlerdi. adamlar hikayeyi tamamlamak için önceki bölümlere kısım mı ekliyorlar yani? 

.neyse hades belle ile anlaşma yapmak istedi. rumple ya da bu avcı nişanlısı birinden biri diğerini nehre atarsa çocuğunu bırakacakmış. bizim salak belle yine salaklığını konuşturarak rumple'ı korumak için elemanı kendi attı, boş yere adamı sonsuza kadar nehre hapsettiler, bunun kendilerine de bir çıkarı olmadı. karanlık olan kazanır dedia ma bu biraz malcaydı yani, insanı sinir etti.

.diğer tarafta ekibimiz pek bir şey yapamadı. sonunda red'i gördük ama emma işte herkesi niye buraya getirdim diye soruyor kendine, ülen yeni mi soruyorsun? şaka gibiydi zaten o olay, insan henry'i niye getirir? tamam kendisi yazar falan ama işte bariz hikayeyi buraya taşıdık, esas karakteri almazsak olmaz gibi saçma bir şey yani.

.günün sonunda hades zelena'ya çürümüş çiçek gönderdi, aşklarının simgesi. bunların olaylarını sevmeye başladım sanki. ne bileyim çürümüş çiçek ve umut meselesi hoş. yeraltında umut yeşerdiği için işler tehlikeye girmiş, bunu da fark etmmişler aslında ama işte herkesi kurtarmak falan büyük plan, pek saçma olurdu. hades'in tek derdi çiçekti, fark etseler iyidi de hikayenin o tarafa gitmesi kötü olur, kararsız kaldım.

--- spoiler ---