29 Mayıs 2016

grimm s05e17:

Inugami 

--- spoiler ---

.japon abimiz pek tanıdık idi. japonları pek asıl wes'netmişler. onuları için adam kesiyorlar, woge yapan velet oğlanı görünce silah ateşleniyor. hepsi iyi güzel de... bunlar korkunca bir tek grimm görebiliyordu. bu velet nasıl altına sıçmış da woge'unu diğerleri görmüş. korkudan silah yere düşmüş ve tam da veledi vuracak şekilde olmuş bu hadiseler, yani olacak iş değil tabii de konu olsun demişler. hem bu eski tip silahların emliyet şeysi yok mu? neyse çok kurcalamayalım.

.ilkin oyun oynayan ergen  velet, ona ulaşmaya çalışan suç ortağı arkadaş. sonra en yakın nehre götürülen çocuk, sonra kafa kesimi ve suç mahali, araştırma şudur budur. bu arada şu eldivenleri giyilsin diye yapmıyorlar herhalde. giyeni görmedim. mavi olanlardan bahsediyorum. beyazlardan dexter her daim giyerdi.

.avukatımızı çağıralım muhabbetleri, gelen avukatın esas suçlu olması ve bölüm bitimi. aslında tahmin etmiştim de çaktırmamıştım. genel dialoglar falan sıkıntılı geldi bana.

.bir de esas olaya yine wu'nın akıl sağlığı ile ilgili kısımlar eklediler. bacağı mı ne çizilmişti. önceden mi olmuştu? şimdi kabuslar görüyor ama gerçek gibi, ormanda falan koşturuyor. devamlı başı falan ağrıyor. nadide insan karakterlerinden, elemanı wesen yapmasalar bari. her türlü muhabbetinden hoşnutuz.

.monroe ve rosalee (tatlı çiftimizi) nick'in tünellerinde görevde gördük. ne alaka diyor insan? adalind'in tam hexenbiest olmuş. yalanı bol kız işte ne beklersin? gidip bunla takılıyor. eve geldi bir miktar uyardı, nick'e karşı boş değilmiş, onu hissettik. tekrar döndürecekler midir nedir? romantizminize koyayım ya.

.neyse esas mevzu, süper güçlü bebek. koca kız olmuş, hızlı mı büyüyordu? sean'a getirdi kızını karapençeli seçim danışmanı... olayları hangi istikamete sokacaklar merakla bekliyoruz. adalind'de kızını istiyordu. hep birlikte yine mi kötü olacaklar? yüzbaşı kötülerden olmamalı bu vakitten sonra ama eve'in hepsini temizlediğini düşününce insan hoş oluyor.

.tünel meselesine geri döneyim, şimdi nesini araştırdılar çok merak ediyorum. ilk iskelette geri döndüler. esas olay eve ile adalind'i konuşurken mi görmeleriydi? ev nasıl güvenlikliydi? nasıl içeri girdi? sonunu sva (avs boktan sunumu) yüzünden tam göremeyip videosundan baktım ama bir şey olmuyormuş zaten. yine de bu sunumu yapanın allah belasını versin, işin kötüsü diğer sunumlara uygun altyazı düzenlemiyorlar. webdl falan normal ama neyse işte bundan çok şikayet ettiydim sanki.

--- spoiler ---