29 Mayıs 2016

grimm s05e16:

The Believer

--- spoiler ---

.wesen'in tekini içine şeytan kaçmış şekilde anlattılar. adam bu olayı kullanıyormuş ama iyilik için kullanıyormuş. üstü kapalı tüm din alemine giydirmiş oldular. sonra biz kimiz ki yargılayıma geldi olay. eh yani fena değildi bir bakıma ama daha iyi olabilirdi.

.tabii sonunda adamın şeytanını kızgın demilerle çıkartıp, adamı öldürmeleri biraz mallık oldu. sonra özgür öldü diyorlar. ne yazık ki siz özgür değilsiniz diye de lafı yapıştırıyor bizim ekip.

.para meselesi isa'yı ispiyonlayan elemanın meselesine benzedi sanki. eleman kendini asmıştı, aldığı paralar da bulunmuştu. ne alaka ise öyle bir benzetme de yapalım demişler. adam iyi huyluydu ama işte bu kadar zaman grimm olayını bilemedin mi? nasıl yeni haberleri oldu? bunları zaten sormuyoruz.

.genel hikayede ilginç bir şeyler yapacaklar ama bu hızla bu sezona yetişmez gibi. iyileştirici dal parçası tehlikeli imiş. monroe'yu bir bedel ödemeden iyi etmişlerdi. şu durumda bir zararını görmedik ama bir şeyler ortaya çıkar herhalde. bu kadar mühim bir aleti boş yere bu kadar zaman saklamış olamazlar.

.yüzbaşımızın olaylarını anlamıyoruz. adamı meşgul ettiler, eve de diğer taraftan onun şekline girerek çaktığı hatuna gitti. yatağa da attı bunu, daha doğrusu kadın adamı yatağa attı ama kuş ötmedi, ne alaka diyor insan ama garip işte. olmuyordur belki, büyünün de bir sınırı var elbette.

.neyse olayların arkasında kim var dedi, sorularını cevaplayacağım falan dedi, onların hepsi başka zamana kaldı. bakalım artık ne olacak? belediye başkanlığı muhabbetlerini çok uzatmazlar diye umuyorum. ekibimiz kendisine güvenmiyor ama o kadar da kötü biri olmaması gerek. göreceğiz.

--- spoiler ---