28 Mayıs 2016

once upon a time s05e16:

Our Decay

--- spoiler ---

.zelena da geldi, bella da geldi. bütün karakterleri taşıdılar sanki. hades zelana'ya aşık olmuş. hikayenin boku iyicene çıktı. zeus'tan intikam olmak istiyormuş bizim hades, aynı zelana'nın kardeşinden intikam alması gibi. koskoca yunan mitolojisini ağlattılar yahu.

.hikayeler yeterliydi aslında hades biraz fazla geldi bana, adam hakkaten güvenilmez ama bunca zaman nasıl beklemiş? tanrı olduğu için zaman sorun olmadıysa o vakit nasıl insan gibi aşık oluyor?

.bu abimizin karlbini durdurup yeraltına atmaları mitolojide var mıdır bilemiyorum ama ona bile gerçek aşkın gücü çözüm oluyor imiş. bir öpücük verse yetecek ama zelana veremiyor da veremiyor.

.sonra bebek mevzusu var, aldım kaçtı. yok efendim korursun, koruyamazsın falan filan. öyle bebek aşağı bebek yukarı gidiyor. yeraltı dünyasında bebek nasıl sıkıntı duymadan kalabiliyor? bebeğin ruhu ne olacak? nasıl geri dönecek? bebek muhabbetini karıştırmasalar iyidi ya.

.bir de neal bebeğine mesaj falan gönderdiler, şaka gibi. emma'yı da başka diyarlarda unutmuşlardı şimdi bu oğlan ne olacak dediler, mesaj gönderelim de iyi olsun dediler. mesajın gittiğini de sevgili yazarımız onayladı. ülen hani güç? sadece transa geçip olanları yazıyormuş kendisi. bir nevi peygamber yani, kadere karışmıyor falan filan.

.rumple abimiz yine en iyi karakter, şimdi artık güçten vazgeçmeyeğim dedi. beni böyle kabul et dedi. edecek mi? etmeyecek mi? zaten şu dizideki en tatlı aşk hikayesi budur. içindeki masum korkak adamı değil, canavarla birlikte hepsini sevdin dedi. makul laflar ama aynı anda hem ikinci bebeğinin ruhunu satıp hem de "darkvan" olduğunu söylemesi pek cesur bir hareketti.

--- spoiler ---