9 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e19:

Makuake 

--- spoiler ---

.13. bölümü tekrar açtım. ilgili bölümlere baktım. rika şimdi ölmemeliyim, anıları sonraki hayata aktarmalıyım diye satako'yu geride bırakma, bırakmama konusunda ikilem yaşıyor. sonra takano bunu öldürürken beni uyutmadan öldür ki seni sonra hatırlayayım diyor ama bu bölümde hatırlamadığını görüyoruz. şimdi anıları aktarmak için ne gerekiyor? bunu açıklamadılar. normal döngünün tamamlanması gerekiyorsa geçen sefer öldüklerinde tam olmadı.

.ama tam olmuş da anıların aktarılması gerekirmiş gibi hanyu'ya sitem ediyor. neden bu kez sadece sen hatırlıyorsun diyor, o da seni hayata getirme enerjim azalmış olmalı. bu son hayatımız olabilir diyor. sebebi buna bağlıyorlar. yani bir miktar boşluk var. iki olay birbirini tam tutmuyor ama işte idare eder.

.bunlar haricinde hanyu'nun kökenini öğrendik sayılır. kendisi eski bir tanrı imiş, insanlar günahları yüzünden şeytanlara kurban etmişler bu kızcağızı, şimdiki hikayede cesaretini toplamış gelmiş, veletlere yardım edecek, kaderi yenecekler.

.bunun için önden birlik topluyorlar. yönetmene durumunu anlattı. arkadaşları arasında önce gizli saklı, sonra da anlaşılan bir şekilde bir beyin fırtınası yaptılar. satako'nun tuzak zekası ile işleri halledeceğiz der gibi yaptılar. iyi hoş hepsi, bakalım final nasıl olacak?

.diğer tarafta akasaka abimiz ekipleri topluyor gibi. rika buna öldürüleceğini söylemiş, diğer olaylar ile birleştirmeyi başarmış ve rika'nın öldürülmesini engellemek istiyor. bu da kaderin cilvesi, emekliliğine gelen polis amcamız için son atış diyelim.

.yeni hatun, takagi mi nedir? telefon görüşmesi yapıyordu. bir nevi devlet komplosu, birilerini koltuklarından etmek için rika öldürülüyor ve parazitin etkisi gösterilmiş oluyor. alttan alta da böyle bir hikaye var.

--- spoiler ---