9 Mayıs 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e19:

Failed Experiments

--- spoiler ---

.madem öyle kree'yi niye getirdiniz ülen! daisy'nin kanının işe yarayacağını bilmiyorlar mıydı? kree kanı zaten kullanıldıydı. bu durumda fazladan aksiyon yapalım diye getirmiş oldular ama kötü olmadı işte.

.zaten bin yıllar önce uzaylı abilerimiz gelmiş, deney yapmış. hive denen abimizin ilk vücudu da hızlı koşan yerlilerden bir tanesi imiş. bunu nainsan yaptıktan sonra diğerleri üzerindeki etkisini görüp gezegenden kovmuşlar. olayların genel özeti böyleymiş.

.şimdi nainsanları etkiliyor, hepsinden bir ordu kuruyor. yetmiyor dünyayı değiştirip, tüm insanları nainsan yapacak bir yol arıyor. dna uzmanımız bir tane deneme yapıyor, hydra'nın başlarından ikisi eriyor. canlı kree kanı lazım diyorlar, hop beni öldürebilecek tek şey dedi aleti aktif ediyor ve uzaylılarımız geliyor.

.iki uzaylıyı da kolayca hallediyorlar, o pek olmadı aslında. daisy iki dakkada halletti, canlı şekilde paketledi adamı. neyse ki mack geldi kanı ve cesedi kullanılmaz hale getirtti. hive de diğer uzaylıyı halletti. parmakları ile iki dakikada eritecek ise ne diye dövüştünüz?

.arkada izleyen shield neyi bekledi? birlikte saldırsalar belki kree savaşçısının elinde bu arkadaşı öldürecek bir şey vardı? bazuka gibi bir şeyle ateş etti, omzunu söktü, yenisi çıktı. iyi güzel de kafadan niye vurmadı. kafası yeniden çıkacak mı? ölümsüz olduğuna nasıl karar verdiler? nasıl bazuka ile kafadan vurulmaz? o kısımlar da azıcık zorlama oldu işte.

.ama güzel ilerliyor. daisy ile mack konuşması iyidi. daisy'nin hiç direneceği yok gibi ama mack'i öldürmemesi bile bir şey diyelim. zaten hive de bundan dert yanıyordu ki bu sefer kanım var falan diyerek aklını çeldi adamın.

.bu arada lincoln salağı kendi üzerinde işe yaramaz bir deney yaptı. bağışıklık sistemini çökertti. coulson  direkt emir de verdiydi. dinlemeyeceği belliydi ama bizim tatlı bilim insanları da bir çözüm bulamadı. şimdilik dünya boka sarmış durumda. bizimkilerin elinde hiçbir şey yok. kötülerin elinde her şey var. ha hive'ın felsefesi de pek tatlı ama işte kazanamayacakları için insanın onları tutası gelmiyor. keşke kötüler kazansa.

--- spoiler ---