9 Mayıs 2016

vinyl s01e07:

The King and I 

--- spoiler ---

.yahu şaşırtmacası iyi güzel de kadınlar nereye gitti? bu adamların hiç mi şansı dönmeyecek? hani alkolü, kokaini falan bıraktıydı ama bir bölüm geçmeden tekrar alkol aldı. kitapta yine 18 göründü. neydi bu 18 manyaklığı? abimizin kafasında tahtalar mı eksik?

.önceki bölümde bir halüsinasyonun peşinde koşturdu. ölen arkadaşını gördü. sonra durumu anlayıp bıraktı her şeyi ama yetmedi işte. sen kalan paranı (uçaklarını sattıktan sonra borç ödenmesinden kalan para) gidip kumara yatırır mısın be arkadaş? baştan beri uyuşturucu, alkol falan filan yetmedi herhalde bu sefer de kumar.

.müziğe dair ne gördük? göbekli elvis'i gördük. elvis ne zaman öldüydü? albay dedikleri menajerinden korkuyor gibiydi. böyle bir giriş yaptılar. elvis'i kafalayacak gibiydi ama olmadı. zaten o kadarını yapamazdı herhalde. müzik ruhuna dair bir miktar konuşmalar. koca bölümde olan bu, hak etmiyor yani insan bunu.

.bu salak yahudi gelmese para kaybedilmeyecekti diyecektik ama kumarda harcamış. bir de sinirlenip üstüne iyi arkadaş rolü oynuyor. bu adamdan korkulur. kazansa kazandım diyecekti, böyle üstü kapalı halletti meseleyi.

.nasty bits salaklarını hiç görmedik, tek müzik hikayesi oydu nerdeyse. onu da göstermediler. onun yerine bu grubu getiren kızcağızın hafif dramı ve diğer salak oğlanın getir götür işleri yapması muhabbeti döndü dolaştı. kısacası bokum gibi bir bölümdü. sezon bitmeden işleri yoluna koymazlarsa vay halimize.

--- spoiler ---