3 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e13:

Shûmatsu

--- spoiler ---

.bu sefer neden anıları aktaramıyor? rika tüm anılara sahip değil mi? bu sefer ölünce anılar kaybolacak dedi ama nedenini anlayamadım. yine kesilerek öldü, vakti falan mı geçti? tam olarak neydi? açıklarlar tekrar inşallah yoksa kalacak öyle.

.hatta hepsi diğer tarafta takım çalışması yaptı. hanyu da katılsa kaderi yenebilirdik konuşmaları yaptılar ve ellerini birleştirdiler, beyaz bir ışık çıktı. daha önceki bölümlerde benzer şekilde rika geri gelmişti.

.şimdi hepsi hafızalarıyla birlikte geçmişe mi gelecek? eğer öyleyse niye anıları hatırlamayacağım dedi ki? garip oldu yani. tekrar izlemeye de üşendim ya şimdi bölüm kalsın, açıklamazlarsa tekrar bakarım.

.kei'nin ilk vurulma anı pek hayal kırıcı idi, bu sefer kurtulacaklar sanıyor insan ama diğer yandan serinin yarısındayız daha kurtulmayacakları belli. sarışın kadının tiplemesi iyimiş hakkaten, kendini tanrı zannediyor. oyashiro sama'nın kendisi olacakmış. yeryüzüne gelmiş sağolsun. lanet de gerekliymiş de ülen o kadar asker o kadar çocuğun katledilmesine nasıl sessiz kalıyor? nasıl devlet komplosu imiş bu böyle. hiç bir tane insan yok mu?

.satoko'nun ölümü komikti. brokoli mi yeşildir? karnıbahar mı? cevap mermi, kadın manyakmış. çıldırmış, kontrol edilemiyor artık. devlet yetkilileri aralarında tartışıp köyü arındırıyorlar. zaten döngü bundan ibaret idi. olaylar tekrar tekrar oldu. bu kaderi değiştirebilecekler mi? daha önemlisi bu anıları tekrar hatırlayacaklar mı? göreceğiz bakalım.

--- spoiler ---