3 Mayıs 2016

game of thrones s06e02:

Home 

--- spoiler ---

.yav şimdi ölüler ölü olarak kalmayacaksa ne anladım ben o işten. kesin bir bit yeniği çıkacak, çıkmazsa ned stark niye öldü diye sorarım ben bunlara. kırmızılı hatun mu yokmuş? hem o da büyüyü tam yapamadı, tanrılar mı kurtarmış bu çocuğu. nedir yani tam olarak muhabbeti?

.tamam ölmediğine sevindik, karakter kalmadı dizide ama yine de madem ölen geliyor, khal drogo gelsin ne bileyim. o kadar değişik karakter yap, güçlü tip çıkar sonra jon snow gelsin, allahın piçi işte. onu sevelim, bağrımıza basalım. ölsün ama bu sefer geri gelsin. iyidi hoştu ama dediğim gibi ölü ölü olarak kalmıyorsa geri gelecekler listesinde bir sürü tip vardı.

.demirci abilerimizin mottosu (neyse adları işte adalarda olanlar) "ölen bir daha ölemez" muhabbeti de pek vurguluydu. jon snow ölümsüz mü oldu gari? hehe neyse baya bir abartı fantastik oldu, kırmızı hatunun işleri böyleydi belki ama esas karakteri geri getirmek beklenmedik diye yapılmış, o da yine tam olmamış işte.

.ejderhaların anasını göremedik ama şükür ejderhaları gördük. tyrion gemilerin yakılma faslı sonrası ejderhaların iştahını sordu. eriyip gidiyorlar hey gidiler gidisi dediler. gitti ejderhaların zincilerini açtı. herhalde tatlı ses tonundan etkilendiler. ben ananızın arkadaşıyım diyince anlıyorlar mı bunlar hakkaten? çoluk çocuk öldürme riski yüzünden mi kapatmışlardı? tehlikelilerdi, şimdi ne olacak peki?

.bolton cehepesinde manyak olaylar olmaya devam ediyor. ramsay tipi artık sınır tanımıyor. yeni doğum yapmış kadın ve çocuğu + yani üvey annesi ve üvey kardeşini köpeklere yem etti. manyak mısın lan sen? normal öldürsene bari. boğdurt falan bir şey yap. sevgili kızcağız diyip de köpeklere attıdı. neyse ki köpeklere iyi davranıyor.

.arya isimsiz falan olacak, binbir suratlı ile tekrar takılacaklar. çekirge faslını hızlı geçtiler. daha bir yamulturlar sanmıştım. şimdilik işler tekrar önceki şekilde gidecek gibi.

.bölümün esas olayı aslında brandon'ın tekrar hikaye dahil edilmesiydi. mağarada büyücü bir kadınla kafalara girip geçmişi falan inceliyormuş herhalde. hodor'un geçmişini gördük. o zamanlar normal konuşuyormuş. sonra kafa üstü düşmüş herhalde ama en tatlı karakter ona şüphe yok. hodor ile her derdini anlatıyor şerefsiz. bunları da hikayeye dahil edecekler inşallah, ıkına sıkına da olsa.

.şimdi kargaları yabaniler toparladı. işbirliği yaptılar. jon snow geliyor. kış da geliyor. böyle bir çarpışma falan mı öngörmüler nedir? duvarda işler pek karışık olacak. 

.güneyde de hala rahip abimizin kolluk kuvvetleri ile gözdağı vermesini izliyoruz. jamie iki konuşayım dedi adam resmen dalga geçti. bu kadar güçlü haneden geyiği yapıyorlardı. iki paralık oldular. kral velet de ağlak bir tip zaten, bir haltı becerememiş ağlıyor anasının karşısında, hepsini iki saniyede öldüremezler miydi? baba lannister'dan sonra hakkaten sıçtılar.

--- spoiler ---