2 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e12:

Hinamizawa shôkôgun

--- spoiler ---

.gizemi rika ağzından dinledik. devlet komplosu ile fantastik hikayeyi birleştirelim demişler. iyi olmuş gibi ama hala açıklanmayan parçalar var. sarışın hatun devletin biyolojik silah yapmak için kurduğu hastanenin başındaki tipmiş. bizim yönetmen de sadece hastalığa çare arıyormuş.

.olayın ilginç kısmı, furude ailesinin dişilerinin salgıladığı feramon ile hastalığın semptonları bastırılıyormuş. köyden uzaklaşma olayı değil de furude rahibinden uzaklaşma durumu varmış. bu olayı ilk kez savaş sırasında fark etmişler. köyden giden askerler kafayı yemeye başlamış, önce etrafındakileri sonra kendilerini öldürmüşler. devlet de konuyu araştırmış. beşinci aşamada bile iğne yapılabiliyormuş falan filan.

.şimdi olaylar böyle iken rika'yı sarışın ne diye öldürmek istiyor? biyolojik silahı buldu mu? devlet gizli saklı işler yapıyor. köy komple birbirini kesecek, bunu da gaz sızıntısı falan diye bastıracaklar ama oldu mu şimdi? sarışın hatunun gözünden de olayları bir açıklasınlar bakalım. tam oturmuyor hala.

.hanyu'nun da ne ayak olduğu anlaşılmadı. antik çağlardan beri bu durum biliniyormuş. köyün geleneği, laneti devam ettirmeler ve cezalar falan zaten hep buna uygunmuş. bir yandan fantastik bir şeyler var ama yok denecek kadar az gibi, bu kısmını açıklamalarını bekliyoruz.

.rika satoko'yu karıştırmayayım dedi ama tüm arkadaşları çıktı geldi. hepsi birlikte savunacaklarsa onu yandık. o kadar polis falan bir işe yaramayacak gibi. zaten polis abimizi kafadan vurdular. hani tekrar edecek, o ölmedi diyebiliriz. zaten şu bölümden sonra rika ölmezse hikayeyi nasıl toparlayacaklar kalan bölümlerde? o da pek anlaşılır değil. ilkin polis yardımcısını öldürmüşlerdi. şimdi ikisini birden harcadılar. güya rika'yı koruyacaklardı.

.sarışının rika'nın ölünce geçmişe gidip tekrar köyde doğduğunu bilmediği açık. bunca sene nasıl bunu öğrenememiş, devlet komplosu yapmışlar ama olayın antik çağlarını nasıl araştıramamışlar? o da pek anlaşılmıyor.

--- spoiler ---