17 Mayıs 2016

game of thrones s06e04:

Book of the Stranger

--- spoiler ---

.khaleesi, ateş dokunmayan olarak bir miktar atraksiyon yapalım demişler. sağolsunlar, paraya da kıymışlar. son ateş sahneleri falan güzel görünüyordu. bizim ejderhaların anasını kime becerteceklerini konuşurken ateşleri devirdi ve khal'ları pişirdi. şimdi insanın aklına takılıyor. o kadar büyük mekan yanıyor cayır cayır, hiç mi bir tane kalas falan düşmüyor kafaya? giysileri falan yanıyor neyse ki, dothraki'lerin yeni lideri oluyor kendisi. tebası önünde secdeye kapanıyor. eh tanrısal iş yapıyor, güzel de yapıyor. koca bölüm tek dişe dokunur iş bu tabii şimdi.

.bir de jon snow'un tripleri bittiyse onunla birlikte yabaniler ramsey'i yenmeye gidecekler. tabii bunun yakın dönemde olmasını beklemiyoruz. yine de kapıları açın dediklerinde sansa'nın gelmiş olması dizinin standartlarına göre pek hızlıydı. jon ilkin savaşmaktan bıktım dedi ama ramsey'in yolladığı mektuptan sonra tamamdır dedi. eleman komik yazmış.

.bizim en küçük stark'ın koruyucusu olan hatunu kötü öldürdü. ne zamandır dizide, daha iyi bir ölümü hak ediyordu sanki. güya bu elemanı kandıracak gibi yaptı. bıçağa davranmadan boğazını deliverdi.

.tyrion politikliğini konuşturdu. köle sahiplerine yedi yıllık geçiş önerdi. köleliği bir gecede kaldıramazsınız göndermesi yaptı. yerine ne koyacaksınız dedi? bunlar da hep modern dünyaya göndermeler idi. gri solucan, çevirmen hatun falan çekimser destek verdi. bakalım khaleesi gelene kadar şehri kaybetmeseler bari. bir taraftan kayıp bir taraftan teba buluyor. liderin bereketi var kadında...

.serçe parmak mıydı neydi? o da salak oğlana bakmaya gitti. başındaki lordu önce ipe götürdü sonra ipten aldı. kan ile liderliğin geçişin komik zamanları gibi bir şey herhalde. o da bir yandan asker toplayıp sansayı kurtarmaya çalışıyor güya da kız ta duvarın oraya gitti. haberler gelmiyor herhalde.

.dini liderimiz yine iki saat konuştu. ne zaman öldürecekler şu adamı çok merak ediyorum. şimdi küçük konseyde kararlar alındı gibi. benim anladığım mevcut askerlerin lannister'lara bağlı askerlere ses etmemesi konusunda anlaşmaları idi. isimleri tam takip edemiyorum, anafikir böyle bir şey. mekanlarını basıp, kraliçeyi kurtaracaklar. zindanda çürüme giysisi falan giydirmişler hepsine. gay oğlan zaten dayanıksız, iki dakkada kırılmış falan. güçlü ol diyordu kedi bakışlı kraliçe.

.hodor'u göremediğimiz bölümlerin tadı yok, hala o hikaye üzerine gitmiyorlar. demir adalarmış falan filandayız. theon gitti özür diliyor. ablası sert çıkıyor. amca karakteri çok sağlam giriş yaptıydı. nereye kayboldu bilmiyorum ama bunların hikayesinin toplam hikayeye ne faydası var çözebilmiş değilim. kış geliyor dediniz, geçen sezon olaylar başladı. akyürüyenleri falanı filanı gördük, kaldı hepsi öyle. adamlar neden kapılara dayanmıyor? o kadar mı uzak?

--- spoiler ---