17 Mayıs 2016

Bates Motel s04e06:

The Vault 

--- spoiler ---

.ağır ama etkileyiciydi. norman'ın olaylarına giriyorlar gibi. tabii çocukluğuna iniyorlar ve acayip bir şeyler olduğu bariz. çoklu kişilik bozukluğu dedi. aynı anda annesi ve kendisi nasıl oluyormuş? onu tam anlamadık ama annesi karakteri norman'ın yaşadığı şeyleri unutturması için yarattığı bir karaktermiş.

.bir gün annesi kocasından ayrılmaya karar vermiş. dylan'ı bulamıyorlarmış. araba ile dolaşırken kocası bunları yakalamış. kafaya silahı dayamış. eve geri götürmüş. arabadan inerken norman'ı tehdit etmiş. derken norma yatıştırmaya çalışmış. öpücükler falan filan derken karıyı yatağa götürmüş, şöyle tecavüz gibi bir çakış gerçekleştirmiş ama yatağın altına bizim norman saklanmış ve annesinin elini tutuyor. oha diyor insan, böyle senaryo nedir?

.sevdiğin insanın sana tecavüz etmesini bilir misin diyor sonra da... diğer vurucu olay da şerife abisi ile ilişki yaşadığını anlatması idi. baştan beri biz abisinin buna tecavüz ettiğini sanıyorduk, meğer bunlar ikili takılmışlar ama abisi norma ayrılmak istediği vakit tecavüz etmiş bırakmış. olaylar bundan ibaretmiş.

.şerif bunları öğrenip birlikte kalmayı kabul etti. eşyalarını toplar artık dedikten sonra "peki" demesi ve nereye gidiyoruz demesi iyidi. ne ara bu kadar kapıldı bu kadına bilmiyorum ama pek acayip oldu.

.tabii daha söylenmemiş şeyler var. norman'ın babasını öldürdüğü, bilinç kaybı yaşadığı zamanlar diğer cinayetler. aslında bağlantıları çözdüydü sanki, ne kadarını bilir bilmiyorum ama daha önce dürüst olma zorunluluğu hissetmediğini söylemişti, bunları tam söylemediği için tam dürüst de sayılmaz. bakalım bunu nereye bağlayacaklar.

.norman'ın doktoru falan baya iyi imiş. onun da kararı ne yönde olacak? o da merak konusu. adam bunları deşecek mi? kafasındaki anne karakteri yoksa ben ona söylerim derken nasıl bir tehdit etti. ben hallederim mi dedi? yine doktor kesin ölecek diyorum ama bakalım nasıl bağlayacaklar. insan merak ediyor. dizi bu kadar şeyden sonra bir veledin hayatı ve psikolojisini merak ettiriyorsa başarılı iş yapıyor sanki.

.caleb'in yamulttuğu elemanın laflar da boyboy hep ama adam tutup söylemedi. şantajın altında norma ezilip söylemiş oldu ama belki onu da öldürürler bilmiyorum artık. ha şerifin de söylemedikleri var şimdi, o da başka mevzu.

.diğer yandan dylan da emma'nın annesinin motele giriş yaptığını ama çıkış yapamadığını gördü. bunu polis falan takip etmiyor mu? bir de mektubunu falan buldu. o hikaye çok gerekli değil ama olaylar norman'a bağlanacağı için ilgi çekici.

--- spoiler ---