23 Mayıs 2016

Bates Motel s04e07:

There's No Place Like Home 

--- spoiler ---

.iyi güzel de bu norman'ı nasıl saldı bu doktor. tamam zeki çocuk, tamam normali oynuyor falan filan de nasıl yani? bir kere annesinin insanlara zarar verdiğini söylemişti. söylediği insanları polis araştırdı ve pek bir şey çıkmadı ama şüphe vardı. annesi dediğinin kendi kişilik bozukluğu olduğunu da öğrendi. parçaları yerine oturtunca çocuğun şiddet eğilimi görünüyor, en azından şüphesi var. bu durumda imkansızı başardı.

.norman ilerleme sağlıyordu. ikinci mantıksızlık da burada oldu. rehabilite olsun diye gazete kağıtlarından maket falan yapılan bir aktivitede eline annesinin şerif ile evlendiğini gösteren bir gazete parçası düştü. o kadar pahalı yerde bu nasıl iştir? içeriye bilgi verme ama eski gazeteleri kes ver. tamam geridönüşüm falan filan da saçma oldu yani.

.şerif elindeki parayı norma'ya söyledi. norma'nın para problemi varmış. bob parish abimizin parasını afiyetle yiyecekler. banka anahatarı diğer kadına, kalan çanta bunlara yetecek. hazır para, ye ye bitmiyor. yazık yavrum almış tv gelmiş. sevgi pıtırcıkları. norman'ın geleceğini öğrenince morali bozuldu.

.dışarı çıkartalım da evde şerif ile gerilim yaşatsınlar demiş. ilaç kullanacak, haftada üç gün doktor görecek ama yine de evi altını üstüne getirecek, ortalıklarda naif eda ile dolanıp laflar sokacak. zaten annesi ile görüşmede fena laf soktu. sigorta için evlendim dedi, pek inanmadı ama ilkin öyleydi sonra sevgiye döndü. artık ayıkla pirincin taşını.

.bir de emma'nın anası vardı. karın ağrısı gibi bir konu. mektup norman'dan çıkınca dylan tam da olandan şüphe etti. kadını aradı durdu ama bulamadı. para problemi falan diye düşnüp emma'nın da lafları ile aramaktan vazgeçtiler. bu konuyu uzatmayıp, norman kafayı yiyince ortaya çıkacak bir şaşırtmaca gibi bırakıyorlar sanki.

.caleb meselesinden bir şey çıkmadı. tehdit eden adam tekrar görünmedi. bu konuyu da nadasa bıraktılar sanki. üç bölüm kaldı. bakalım nereye bağlayacaklar?

.norman'ın akıl hastanesindeki sevgili arkadaşına soktuğu laf gelecek dönemdeki stratejisi gibiydi. kafadan çatlağım ama zekiyim, normal görünebilirim diyordu. üç güne çıktı velet.

--- spoiler ---