24 Mayıs 2016

game of thrones s06e05:

The Door

--- spoiler ---

.lan hodor'u öldürmeyin, adamın kime ne zararı var? bu kadar karakter içinde tutup en sevilenleri kesip duruyorlar. tamam geçmişle birlikte öldürdü. demek bu oğlanın öngörüleri geçmişi görmekten öte gibiymiş. bu haliyle geçmişi değiştirirler mi? aslında geçmişi değiştirmek sayılmaz olması gereken olmuş, hodor o şekil kalmış ama yine de insan üzülüyor.

.meğer adı "hold the door"dan geliyor imiş. en son zombi gibi tiplerin kapıyı geçmesini engeller iken branı kaçıran kız kapıyı tut demiş, adamın tek dediği de bu olmuş. bran geçmişte beynini bunla yakmış. resmen hayatını vermiş koca yürekli hodor.

.tabii anlamadığım neden bu velet gitti akyürüyen buldu kendine? nasıl yakalandı? neden yakalandı? bu ağaç olayını araştırmak lazım ama üşendim. hikaye yarım yarım veriliyor gibi belki ondandır. bu insan olmayan büyülü minik dostlarımız (ormanın çocukları imiş) insanlardan korunmak için akyürüyenleri yaratmışlar. şimdi bu akyürüyenler gelip neden bunları öldürdü? onu da anlamak zor. en son kalan tip de canlı bomba oldu. diğerleri kaçsın diye kendini feda etti. çok hazırlıksız yakalandılar, hodor gitti. ne olacak şimdi? 

.demir adalarda işler karıştı. kim tuz tahtında hak iddia ediyorlar dediler. ilk ölen kralın kızı çıktı. karı olmaz dediler, theon desteğini verdi. tam halkın desteğini kazanmıştı ki manyak amcaları geldi. hepsiyle dalga geçti, kalabalığı coşturdu ve kral oldu. bu nasıl oylama lan? boğulmuş tanrıları muhabbetine de boğup kral yapıyorlar demek. ölen bir daha ölmez falan derken ilgi çekici bir insan topluluğu oldular. hele hele adam gemi yapacakmış da khaleesi ile yedi krallığı alacakmış. hem ona koca da lazımmış. hay allahım hikayeye gel sen. kesin bu olmaz yani.

.sansa işler çeviriyor. jon'a yalan falan söylüyor. serçe parmak geldi, sana güvenmiyorum diyerek başından savdı. sarışın devimiz da konuşmayı destekledi hani, kendisini dayısını bulması için yolladı. kızıl yabani de çok pis bakıyor bu hatuna, onu da yanında alaydı. iyi anlaşacak gibiler, boyut tutuyor en azından. serçe parmağın desteğini alsa iyidi aslında ama ne bileyim, pezevenge de güven olmaz hani.

.arya hala eğitimde. yeni bir hedef belirlendi. tiyatro oyuncularından biri. tiyatroda oynadıkları oyunda ilk sezondan seçmeler gibi. ned stark'ı kötü göstermişler diye tutup onları kesecek sandım ama biraz büyümüş gibi. salaklık yapmasa da ilerlediği yolda biraz mesafe kaydetse. bu bin yüzlü tanrı olayı da ilginç, araştırmaya halim olunca buna da bakmak lazım.

.cersei neler yapıyor göremedik. yine iki koldan ilerletecekler sanki. detaylar artınca diğer olaylara vakit kalmadı. dindar abimizle kapışacaklar. bir de psikopat zehirci karı vardı, şu bölümdeki konulara göre saçma geliyor insana ama yapacak bir şey yok.

.akyürüyenlerimiz nereye kadar geldiler? bir an geleceği falan görüyor sandımdı. bran neredeydi? kuzeyde ama neresinde? nereye kaçacak? artık bazı olaylar kasten dizide anlatılmıyor da açın okuyun diyorlar sanki. bakalım neyse artık olduğu kadar.

.bir de kurtları öldürüp duruyorlar ona üzülüyor insan. yaz adlı kurdumuz da kendini feda etti. kaçıp kurtul da demişlerdi oysa ama çok cesur çıktı. bir bölüme iki fedakarlık. hodor kadar olmasa da seviyorduk kurdu.

.ha bir de jorah meselesi vardı. hastalık kaptığını khaleesi'ne söyledi. ilan-ı aşkını da yaptı. çare aramak yerine intihar edecekmiş. kraliçesi de ona tez zamanda iyileş öyle gel karşıma dedi.

--- spoiler ---