23 Mayıs 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e22:

Ascension 

--- spoiler ---

.kaderi değiştirdiler, değişik yorumu falan da kalmadı. daisy'nin gözünden haçın uzay boşluğunda süzülmesi ve mekiğin patlaması gerçekleşmeliydi. lincoln patladı, hive ile birlikte öldü. böylece dünyayı kurtardılar.

.bizim elektrikli oğlan hem sevdiği kızı hem de dünyayı kurtardı. iyidi güzeldi de ne bileyim üzdüler. daisy bu haliyle ölse daha az üzülürdük. böyle kendini feda eden iyi niyetli tiplere insan üzülüyor. tabii o haliyne nasıl o kadar kontrolü devredışı bıraktın da geldin, insan hayret ediyor.

.öncesinde olaylar pek iyi gelişmedi aslında. daisy gerçekten geri kabul edilmek istemiş. lincoln bunu anlıyorum falan diyor da neyi anlaşılıyor? bağımlılıkmış, yoksunlukmuş, bu kadar zamandır tanıdığın insanlara tekrar ihanet ettin len.

.neyse sonra hive ile kapışmalar, matrix vari yeri yumruklamalar. zaten üzerindeki siyah palto aynısıydı. daisy ile kapışmada tabii ki daisy yenemedi ama bir hatırlayalım, bu kız güç kazandığı vakit. atomlarını titreştirir, süper gücü var falan demediler mi? kimse karşısında duramayacaktı falan filan, şimdi sadece aduket atıyor o kadar.

.yani hive'ın atomlarını titreştirse, iyileşmeye fırsat bulamadan dağıtsa pek tatlı olurdu. güçlerini kontrol altına mı bu haline geldi bilmiyorum ama çok saçma geliyor bu olay bana. bölüm sonunda bu sefer uçtuğunu gördük. o da saçma aslında, yere aduket atıyor ve sıçratıyor. nasıl denk getiriyor? nasıl zarar görmüyor?

.neyse işte hive'ı atmosfer dışında patlattılar. hazırladıkları virüsler de işe yaramadı. dünyayı kurtardılar ama daisy kafayı yedi. kötüler kısmına geçti. sırayla kötü olacaklar anlaşılan, esas kötüler bitti daisy ile mi uğraşacaklar? neyi amaçladığını ve neden böyle olduğunu tam açıklamadılar ama insan yapımı depremleri falan gördük, sonra kahin abimizin ailesi ile görüşmede coulson ve mike onu yakalamaya çalışıyordu. yakalayamadılar tabii ki, direktörlükten de istifa etmiş. kirli sakal bırakmış. mike ile ortak olmuşlar. böyle bir sezona kapı açtılar işte.

.spartacus'un abisini de kalıcı hale getirdiler, hafif komik yorumlar da katıyordu zaten. şimdi bu halde iken jemma ve fitz onun hesabına çalışmaya başlamışlar. yapay zekaya vücut vermiş, yine abimizin füturistik işleri var. renkli bir karakter de o kadar yaptığı şeyden böyle sıyrılması pek olmadı yani.

--- spoiler ---