10 Nisan 2016

vikings s04e08:

Portage 

--- spoiler ---

.eh biraz kıpırdattılar, ragnar abimiz kafa güzelken de bir takım planlar yapabiliyor. fatih sultan mehmet edası ile gemileri karadan hisarların ötesine taşıyacak. sonra yer misin yemez misin? eh efsanevi sayılır da tutarsa... şu kardeş mallar da önce suçlu arıyorlardı sonra sen neymişsin be abi dediler.

.hala çin ilacı diye ortalarda geziniyor, bjorn bu seni kötü etkiyor falan dedi allahtan. bu tipin büyüyüp da akıllı bir elemana dönüşeceğini düşünmemiştik. hala ortalarda takılıyor, salak saçma tercihler yapıyor ama babasının hale göre iyidir. bir de boğazından vurulmuş gibi gösterdiler, yok artık dedik. karı hayal ediyormuş, fantezi mi nedir? saçma yani.

.bunun haricinde devamlı bir fransalar ingiltereler hikayesi vardı. vikingler dizinde vikingler hikayesi azınlıkta kaldı resmen. fransa kendi içinde kavruluyor. kont abimizi kırbaçlayarak öldürdüler sanki. tam da rollo için arkadan iş çeviriyordu. psikopat kardeşler (kardeş değiller herhalde de öyle tanıttılar artık neyseler) işini bitirdi adamın. krala da çok değişik bakış atmış. kral da çok acayip bir adam.

.wessex de işler çığrından çıktı. judith gebe karıyı öldürdü. çılgın kraliçe tahtı gidince deliye döndü. ecbert'i uykusunda boğazlayacaktı ama judith imdadına yetişti. eh yani kralın ilanı aşk ettiği ortalık kadını gibi bir şey, ne yapaydı? ecbert'in öleceğini düşünmedim ama garip işte yine de bu kadın pek çılgın, neyse ki çıkardılar diziden.

.vikinglerin yuvasında ayrı bir saçmalık devam ediyor. harbard abimizi ihtiyacı olana çakıyormuş. her yaptığı tanrısalmış. cinci hoca mübarek, sıkıntısı olanı çaka çaka çıkartıyormuş. allahın hikmetine bak ki (vikingli allahlar) bir tane çirkin kadının cini yok çıkartılacak, mübarek gruba falan geçmiş artık coşmuş. velet aldı anası kraliçe aslaug'u aldı götürdü mekana, sonra kadın kıskançlıktan çatladı. neymiş efendim sahiplenme sevginin karşıtıymış. herhalde artık yoluna gider. erkekler savaşa gidince ortama damlayan allah adamı...

.çinli karının öldürülmesi iyidi. en azından tipini göremeyeceğiz artık. uyuşturucu bitince ragnar kafayı yemezde kurtulmuştur bu meretten. ragnar'ı tehdit etti, iki dakkada boğdu karıyı. olayı gören veletlerine de şöyle garip bir bakış atıp yerlerine yolladı. adamın kafa göz ayrı oynuyor hoş oluyor.

--- spoiler ---