9 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e15:

Kizashi 

--- spoiler ---

.şimdi hikayeler hala çorba gibi, geleceğe gittik. köyün başına ne geleceğini biliyoruz. rika ölümleri önceden biliyor. bir teori oyashiro sama'nın vücut bulmuş hali diyor. kendi ölümünü akasaka'ya anlatıyor. yardım istiyor imiş, yaşamak istiyorum diyor ama hepsi ölüyor.

.diğer hikayeler ve ölümler ortada yok. üzerinde kargaların uçtuğu ölümünden devam ediyor gibiyiz. kei köprüden atılır, kasabadan kurtulan biri olarak kalır. diğerleri ölür. zehirli gaz patlaması falan filan şeklinde açıklanır.

.bölümde kaçırılan çocuğun yakalanması ve akasaka'nın vurulması falan zaten boşaymış. başbakan baraj inşaatından vazgeçmiş. ardından ailesini aramak ister ama rika kabloları keser, arasan da üzülürdün der... kızcağız her şeyi nasıl biliyor?

.hala bu konuda bir açıklama yok ama yaşlı polisimiz ve akasaka olaya dahil olmuş, gizemi bizimle birlikte çözmeye niyetli gibiler. sonraki bölüm nereye gideceğini insan kestiremiyor. adamlar iyi yapmış bu yönden ama hala ilk bölümlerdeki mion, satoru ve kei'nin ölümlerinin açıklamasını bekliyoruz. diğer ölümler hep tekrarlanıyor am bunların ölümleri hep başa sarıyor. rika haricinde de kimseyi görmedik zaten.

--- spoiler ---