9 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e14:

Hinamizawa 

--- spoiler ---

.hoppala nolduk şimdi? yanlışlıkla izlediğim ikinci sezondaki tip dahil oldu olaylara. akasaka ismi de pek akılda kalıcı. kendisi genç bir polis. baraj inşaatının başındaki tipin torunu kaçırılmış. onu araştırmaya kasabaya geldi. rika ile karşılaştı. sanki o karşılaşma da bir tekrar gibiydi ya şimdi sonraki bölümler için spoiler olmasın.

.derken fotoğrafçıyım, gezmeye geldim dedi. bir miktar gezdiler. tapınağa götüreyim dedi yaşlı adam, rika da yanlarında idi. uçurumun kıyısında bir rüzgar eski, rika büyük kadın sesi ile git buralardan pişman olursun, ben uyardım dedi. sonra kendinden geçti.

.şeytan mı? uzaylı mı? neler oluyor? hala öyle anlaşılmaz şekilde gidiyor. hikayenin çocuk kaçırma ve sosyal olaylar (baraj inşaatı, köylü halkın toprak kavgası ve eylemciler-demokrasi dersi gibi gibi şeyler) safhasını anlatacaklar gibi. kei salağından bin kat iyidir bu bölümler ya bakalım görür müyüz? tabii bu inşaatı durdurma safhası idi. kronolojik olarak kei ne zaman geliyor? bu bölümün hikayesine dahil edecekler mi göreceğiz.

.üç büyük aile muhabbetini de yakından görmüş olduk. başında yaşlı bir teyze var. adam kaçırma ve göz dağı verme halleri tam bir cemaatçi yapılanma gibiydi. etliye sütlüye karışmadan her şeyleri yönetiyor gibi. arabada akasaka'ya anlatan elemanın ağzından dinledik.

.yavşak polisimiz oishi de her daim hikayede bulunuyor. bu kadar adam ölüp de bir tanesini çözemeyen zat olarak işine son verilmesini talep ediyorum. bakalım ne karıştıracaklar?

--- spoiler ---