3 Nisan 2016

vikings s04e07:

The Profit and the Loss

--- spoiler ---

.üzdüler, ragnar zaten yerlerde. bir de keklik gibi avlandılar. rollo mahvetti hepsini. şimdi ragnar plan yapıyor iyi güzel de niye bir fikir gelmiyor? bir itiraz gelmiyor? onu da anlamadım. tam olarak bekledikleri gibi saldırdılar. rollo hepsine zaten önlem almış. esas karakterlerden ölen olmadı. floki'nin karısı ağır yaralı. olan figüranlara oldu.

.savaş sahneleri iyidi. çok uzatmadılar ama önden salak kardeşler gitti. zincir tam zamanında çekildi. lagertha arkadan yayan olarak saldırmayı denedi, önce bataklık sonra okçuların hedefi oldu. okçular arasına alınca bunları, geri çekildi. ölmemesi falan zordu aslında ama öldürmeyelim demişler. hepsi toptan kaybetti ve ragnar kafayı yedi.

.kamplarına falan da dalıp kalan çoluk çocuğu biçmişlerdi. oğulları falan ölmemiş. çinli hatun mu kurtarmış kim kurtarmışsa neyse biraz durulduktan sonra ragnar'ın kafasının çinli ilacı ile iyice bulandığını gördük. ne veriyorsa artık adın, bildiğin keş oldu. kesik baş ile konuşuyor.

.bir saldırı falan düşünmeden mi geri çekiliyor? diğerleri ne diyecek? paris ikidir bozguna uğratıyor. bu sefer mal rollo yaptı yapacağını ama ne bileyim olacak iş var olmayacak iş var nedir bunların dertleri? ne diye savaşıp durdunuz ülen diyor insan ama keyifle de izliyor.

.ha floki salağı ölecekti yine ragnar büyüklük yaptı gitti onu kurtardı. en fazla bu kadarını yapabildi. o da o kadar ezdik karakteri iki düzgün iş yapsın diyedir herhalde. floki de gitti karısının ölüm döşeğinde kraliçeleri ile seviştiğini gördü. nasıl bi mesaj alıyorsa tanrılardan? tanrılar nasıl mesaj veriyorsa artık pek sevişmeli çıktı.

.hele harbard denen adam resmen aşk arsızı, gönül çelen, fındık kıran. itoğluit savaşta kocası sefer çıkmış kadınları sıradan elden geçiriyor. minik kız olayları gördü de anasına söyleyecek mi? yoksa anasının haberi var mı? bunları bilmiyoruz ama tanrı adamı gibi takılıp kadın kaldırma olayı aynı üfürükçü hoca kafası, baya eskilere dayanıyor demek.

.ecbert abimiz krallığını büyütüyor. mercia mıdır nedir? onun içinden prenslerinden biri olayları özetledi. çılgın kraliçe sağlam ayakkabı değil dedi. gel beraber mesut olalım dedi, tacı da verdi. gönlünü çeldi bence. zaten ecbert böyle bir şeyler planlardı. bakalım bunların hikaye de resmen dolgu, vikingler tekrar bu tarafa gelecek mi? ragnarın ömrü kifayet edecek mi? göreceğiz nasipse.

--- spoiler ---