4 Nisan 2016

vinyl s01e01:

Pilot

öyle müzisyenler takılsın biz de feyz alalım diye beklenti ile izlememek lazım. bir tane yapımcının ekseninde dönecek bir dizi gibi. esas verilmek istenen mesaj da 70'lerin keşliği falan herhalde. pilot bölümünde müziğe dair feyzli pek bir şeye denk gelemedim. böyle heyecanlı gençler, eğlenceler, ağır sapkın partiler, renk cümbüşleri, saçlar başlar, kıyafetler, gözlükler. ne bileyim işte dönemi resmetmek istemişler herhalde de gerçekten böyleyse vay onların haline. sonraki kuşakları bu tür insanlar üretmişse ona da şaşırdım. müzik camiası falan onlardan da tiskindim. ha güzel çekmişler, film gibi, müzikler esas olayı olmasına rağmen şaşırtıcı bir şeyler duyamadım. tabii döneme uzak olmakla da ilgili olabilir. black sabbath haricinde bildiğim melodi yoktu resmen.

--- spoiler ---

.böyle kafaları çekmiş bir tipin gidip mal alması ve bir yerden gelen müziği fark etmesi ile başlıyor dizi. eh güzel olabilir bu yönü ile diyor insan ama allahım neler neler. adamlar bokunu çıkarmış. neyse sondan başa bağlayalım. abimiz mekana giriyor, müziklerine hayran oluyor ama mekan yıkılıyor abi dercesine ortalık çatırdıyor ve bina göçüyor. ülen nasıl o binada konser veriyorsunuz? 70'ler pek başı boşmuş. neyse girmiyoruz bu muhabbete.

.abimiz yıkıntıdan gülerek çıkıyor ve hayatına devam mı ediyor? en azından o grubu falan meşhur etseydi? sonraki bölüm göreceğiz herhalde bunu ya da komple bunu unutturacaklar.

.zaten diğer hikaye almanlara satılma meselesi idi. 20 yıldır uğraştığı müzik şirketini almanların bir şirketine satıyor. led zeppelin'in de şirketiymiş ama onlarla anlaşmaları bozulmuş. yok efendim şudur budur, onların alman düşmanı olduklarından girip çıkıp şirketi satıyor. çalışanlar falan ne olcak? bunun muhabbeti de doğum günü partisinde yapılıyor. sen komunist misin diyor ve konu kapanıyor.

.o kadar gördüğümüz tip işinden mi olacak? nasty bits midir nedir? grubu bulan ve solisti ile yatan kızcağız da esas tip gibi. neymiş izleyici bunlardan çok nefret etmiş ondan çok mühimmiş olay. çok değişiklermiş. bir dönem bununla insanlar keşfedildiyse vay onların haline diyorum.

.esas muhabbetler önceki dönemde zenciye attığı kazıktan başlıyor. zaten menejerlik olayını başka birinden öğrenmiş. bir tane güzel sesli zenciyi alıyor dans müziği söyletiyor. blues söyleyeceksin diye kandırıyor. mafya tipli diğer yapımcıya hisselerini satıp çekip giderken zenciyi yanında götürmek istiyor ama kabul etmiyor. sonra elemanı dövüyorlar ediyorlar, ses tellerini falan kırıyorlar herhalde. bir haller oluyor.

.bir de polisiye katalım demişler bir miktar. radyocu (pornocu) kafası devamlı kıyak, malikanede yaşayan bir tipimiz var. bir gece ansızın bizim esas adamı çağırıyor, bir şeyler diyecekmiş falanmış filanmış. adamla kavgaya tutuşuyorlar. beynini ezip öldürüyorlar ve esas abimiz alkole, ota boka sarıyor kendini. abimizin karısı da olivia wilde duruma pek bozuluyor, ırın kırın ediyor ve bölümün başına dönüyoruz. bakalım nereye gidecek şu dizi. müzik dozunu artırıp, diğer naneleri azaltsalar. iki saat pilot bölüm yapmışlar şöyle zihne yönelik bir cümle geçmiyor arkadaş. bu kadar mı kafalar güzeldi o dönemler nedir anlamadım.

--- spoiler ---