3 Nisan 2016

grimm s05e12:

Into the Schwarzwald

--- spoiler ---

.o kadar olay yara iyileştiren bir çubuk içinmiş, son muhabbetler komikti. monroe yarası yüzünden geberiyordu. kazara çubuğun iyileştirici gücünü keşfettiler. bunca zaman bunca adamın, bu kadar koruma altına aldığı şey buymuş.

.sekiz anahtar mıydı? hepsi yoktu ama maymuncukla açtılar. olur mu öyle şey? olmaması gerekir ama oldu. olmayacağını sandık, bu sefer mühür için grimm kanı sürdüler açıldı. eh yani normalde olmaması gerekirdi ama oldu ne diyelim, çubuğu beğendiğimizden hepsini beğendik. muhabbetleri de komik geliyor arada zaten.

.alamanyalardan kaçışları biraz kolay oldu aslında. peşinde o kadar adam vardı. labirent gibi yeraltı mezarlığına girdiler. ışığı kapatıp da aramayı falan akıl ettiler. öyle hafif maceralı doz ekleyelim demişler. eğreti durmadı en azından ona şükrettik. sonra çıkışa vardılar, baktılar kapalı kazdılar çıktılar. adamlar yerden çıktı. daha ne yapsınlar?

.memleketlerinde belediye başkan adayını öldürdüler. maksat bizim yüzbaşıyı yeni başkan yapmak imiş. bu nasıl iş? neye yarayacak? kara pençe mi değil mi? iki örgüt birbirinden habersiz işleri karıştırdı.

.tetikçinin telefonunu alıp hastanelik eden eve idi. o kadar uğraştılar ama elde var sıfır. kara pençe yüzbaşı ile mi işbirliği yapacak şimdi? yüzbaşı nasıl kabul edecek? bunlar kara pençe değilse kim? baştan beri tetikçiyi onlardan biri olarak göstermişlerdi.

.adalind tekrar hexanbiest oluyor. bokunu çıkardılar artık. gittiydi güçleri, şimdi rosalee'nin eskisi gelip ortalığı birbirine katınca önce karın ağrısı çekti, sonra adamın parmaklarını kırdı. sonra nick'e söyleme falan dedi de tekrar bu bahse girmesek iyi olacak.

--- spoiler ---