5 Nisan 2016

the walking dead s06e16:

Last Day on Earth 

--- spoiler ---

.yav tamam kimin öldüğünü göstermemek biraz salakça ama işte merakta bırakmak falan filan unsurunu hepsi kullanıyor. merakta bırakmasalar da o vakit çok bariz mi olacaktı? bir sezonun gerilimini sonrakine taşıma kolaycılığı işte. çizgi romanından baktım kimin öldüğü orada net görünüyor ama aynısını takip etmiyorlar herhalde.

.gay oğlan, michonne ya da carl ölürse üzülmem. gerisi bir miktar üzer. rick ölse çok vurucu olur ama kesin ölmedi. normalde birilerini köleleştiriyorsan ilk liderini sindirmen gerekir, o yüzden rick en mantıklı seçim ama zannetmiyorum rick olsun. carl falan ölse yine ergen tripli lafları, kendinden büyük lafları falan başladıydı. başlamasıyla biter, iyi olur.

.neyse negan abimizi iyi bulmuşlar. supernatural'in baba winchester'ı, extinct dizisinin dedektifi, role iyi uymuş. kostüm ve zayıflık biraz garip geldi ama yakışmış işte. adamı görünce gülümsedim. laflar zaten boyboy. bizim baştan beri takip ettiğimiz hayatta kalma ustası, mücadeleci kahramanların hepsini sindirdi.

.çaresizliği anlattılar burada bize de işte o kadar dolanmalar falan çok saçmaydı. maggie için çaresizlik yüzünden böyle malca bir tercih yapıyorlar iyi güzel ama yine de saçmaydı. bir kişi için tüm toplumu riske atmış oldular. ha doktora götürmek yerine tek bir savaşçı arkadaşımızın doktoru kapıp getirmesi gibi temiz bir plan da yapabilirlerdi. imkansızdı mimkansızdı ama yine de bir sürü imkansız iş oldu.

.zaten plan saçma, diğer tarafta ekibin yakalanması daha saçmaydı. sapsaçma tüm kadroyu yakalattılar ve içlerinden biri ölecek. bu dizayn iyidi. üstüne portakalı soydum (ingilizcesi farklı tabii) ile adam öldürmece seçmesi iyidi. adam öldürmek istemiyor ama örnek yapacak birini. o kadar adamını öldürmüş, öldürme kabiliyetleri yüksek gruba böyle bir metod olur mu? artık bundan sonraki tüm bölümler negan'ı öldürmekle mi geçecek? yani ne bileyim o açıdan çok makul değil ama sahneler iyidi. akılda kalıcıydı. üstüne de konuşturmak istemişler eh bunu da başardıklarına göre laf edemedim.

.carol meselesi çok saçmaydı, aşırı saçmaydı. bunca zaman soğukkanlı katil ol, bunca zaman doğru tercihler yap, hayatta kal git böyle öl. ha ölmedi ama bir sürü kurşun yarası ile hayatta kalma mücadelesi yapacak. morgan'ın karşılaştığı atlı tipler, sonra yardıma gelen tipler kimlerdi? negan değildir herhalde onlar da...

.morgan'ın adam öldürme seçimi şaşırtıcıydı. bunu acilen yapması gerekti ve yaptı. yapamayıp carol'un ölmesi ya da geç kalıp kurtaramaması daha saçma olurdu. neyse adamı öldürdü carol'ı kurtardı ve atlı, zırhlı tiplerle karşılaştı. bitti gitti o bölüm.

.son sahneye tekrar gelecek olursak. daryl omzundan vurulmuş, sesi sedası çıkmadı. güya bir önceki bölüm bunun şaşırtmacasını yapmışlardı. adam öldürmüyorlar tam olarak. adamların olayı bu değilmiş ama ne bileyim çok da makul gelmiyor insana, bunca zaman nasıl bu adamlarla karşılaşmadılar? madem bu kadar kalabalıklar, madem insanlar bir yerlerde toplaşıp feodal sisteme geçmiş bile, bunca sene yaşananlar neydi? 

.hala asker radyosu, virüs salgını, hayatta kalanlar ya da olayın nasıl başladığına dair bir olay yok. buna girmeyecekler bile ama işte madem dünyada bir düzen var. bunun da nasıl başladığına girmeleri gerekiyor. bunlara girme negan o kadar imkanı toparlamış bir abimiz olarak gelsin bizim senelerdir izlediğimiz tiplerden birini öldürsün. eh yani gerilim olarak tamam da senaryo olarak çok da dişe dokunmuyor. ha adamların amacı o gerilim, dramı vermek ya işte onu iyi yapıyorlar.

--- spoiler ---