5 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e09:

Ani 

--- spoiler ---

.kei salağı öldükten sonra hikaye başa sarıyor. bir açıklama getirmeden genel gizem hakkında her bölümde bir şeyler anlatıyorlar. şimdi yönetmen girdi. kendisi beyzbol koçu gibi bir şey imiş. ne alakaysa artık bu bölümde onun muhabbeti olacak gibi.

.tabii her bölümde oyashiro sama laneti var. bir baraj yapılacak imiş, köy halkı karşı çıkmış. bazıları para gelecek diye desteklemiş. lanet de burdan sonra devreye girmiş. destekleyen aile ölmüş. sarışın kızcağız satoko'nun anası babası ve kardeşi ortadan kaybolmuş. ana baba ölü, kardeş kayıp.

.bölüm başında kei'nin parmaklarına çakılmış çivileri mi gördük? bağırsak ve çivili parmaklar vardı. birileri kanaldaki poşeti kurcalıyor ve içinden bu çıkıyor, sonra kei'nin ailesinin tokyo'ya gitme hikayesinden olaylar başa sarıyor.

.her başlangıçta komiklikler çok gerilim az. sonra bunu artırıyorlar. böyle bir şeyler yapalım demişler ama senaryoyu resmen ortaya attırmışlar. polis falan çıkmadı piyasaya. sadece rena kaybolan tipe transfer edildi deyince kafaları yedi. gözler falan değişiyor ama kedi gözü olmuyor. her bölüm için ayrı psikopat ifade tasarlamışlar herhalde. 

--- spoiler ---