6 Nisan 2016

once upon a time s05e13:

Labor of Love 

--- spoiler ---

.yahu bu yeraltı dünyası olayı falan çok saçma oldu. adamlarda karakter bitti, öldürdüklerimizi pişirelim demişler herhalde. ha yeni falan da ekliyorlar ama bir yere kadar. herkülü getirdiler. herk diyor kısaca ona...

.neymiş cehennem köpekleri imiş. animasyonu inanılmaz komikti. yazık yapmasalar bari. supernatural'deki gibi göstermeseler de olurdu. ne bileyim üç kafaya üç saldırı ile köpek öldü. arkasındaki iki leşi de huzura kavuşup cennete gitti.

.kanca olayı ne oldu? eh işte kurtulan bir kızın kaçmasına yardım etti. hades yanında tutuyor. bir de kurtardıkları her ruha karşı içlerinden biri kalıcı olarak yeraltında kalacakmış. olaylar buna gelecek, kimin kalacağına kanca karar verecek. onu kurtarmak için gelenleri gömecekler.

.bu kahramanlar da salak işte hani kancayı kurtarmaya gelmiştiniz ülen, ne uzatıyorsunuz. gir çık, kaçır kurtar, bitsin işte. yok efendim şunun işi yarım kalmış kurtar bunun işi yarım kalmış kurtar.

.şimd, renkli saçlı cadımız henry'i kandırdı. kalem de bir kişilikmiş. henry yazarlık kalemini kırınca yeraltına gelmiş. onu bulup tekrardan yazarlık güçlerini mi kullanacak? eh buna ulaşırsa en temiz çözüm ama şimdi yazar hades'i bağlar mı?

.hades de bir masal kahramanı mı yoksa tanrı mı? gerçek mi? dinler masal mı? gülümsetiyorlar böyle düşününce de işte bakalım nereye bağlayacaklar.

.bölümde pamuk hanımın geçmişini gördük, herkül onu eğitmişmiş, halkını kurtarmaya veletken başlamışmış, falanmış filanmış.

--- spoiler ---