18 Nisan 2016

the 100 s03e11:

Nevermore

--- spoiler ---

.monty salağının anasını öldürmesi saçmaydı ama iyi oldu. o yüzden pek kararsız kaldım. bir kere zaten annesinin karakterinde bir tip dizi için zulüm idi. neyse ki öldü ama octavia'yı kurtarmak için ananı öldürür müsün deseler? o iş olmaz işte. o garip. kolundan bir kaç kez vur. geç boğazını sık, bayılt bir şey yap değil mi? çok az bir zaman kaldı diye ani bir karar aldı ama işte biraz saçmaydı. zaten octavia dövüşürken yaralasa bile yavaşlatabilirdi. acı hissetmemek demek hiç kas zedelenmemesi anlamına gelmiyordur değil mi?

.neyse asıl olay raven'ın kurtarılması meselesiydi. bileklikler ile beynindekine şok göndereceklermiş de şuymuş buymuş. gittiler yine ilk indikleri yere bir şeyler almaya, monty'nin anasıyla da orada karşılaştı. neden tek anasını yolladı, üç beş kişi yollasa engellerdi. herhalde yerlerini öğrenmek için kandırmak istedi ama bu yapay zeka fazla zeki değil herhalde pek aptalca hareket ediyor.

.kaldığı yerde milleti birbirine düşürmesi, exorcist muhabbeti gibiydi. mekandaki kızı görünce yerleri ortaya çıktı. iyi güzel de kıza iki dakika anlatsa bunun da önüne geçebilirlerdi. neyse işte her şey son anda gerilsin diye böyle yapmış olmalılar. diğerleri bunlara gelecek, bunlar zamanında raven'ı kurtaracak mı derken, verdiler şoku kız uyanmadı.

.lexa'nın çipini salak jasper aldı. kıracaktı da clarke son anda can havliyle o lexa dedi. sonra yapay zeka çıkarmasını hatırladı. o ölüyken çıkarmaydı. bu nasıl çıkacak falan derken kalıntıları çıktı. öyle olunca da güya kendine geldi. yesek artık. raven'ı lexa yaparlar mı dedim ama o kadar da değilmiş.

.ikinci yapay zeka ilkini yok edebilirmiş. asıl olay da buymuş. alie de bu durum karşısında bizim ergenlerin ölüm emrini verdi. bakalım jaha ve anası ne kadar ileri gidecekler. kumandan tarafında hikayeye hiç girmedik.

--- spoiler ---