19 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e24:

34 gô bunsho 

--- spoiler ---

.olayları açıkladılar sanki ama kesin bir şey yok. uzaylı, şeytan ya da insanların delirmesi seçeneklerinde parazit seçeneğini gündeme getirdiler. yanlışlıkla diğer sezonun başını izlediğimiz vakit bunu öğrenmiştik ama en düşük ihtimal bu sanki. tabii biyolojik silah kıvamında işlerin olması garip olur. insanların neden delirdiğini açıklamak için güzel bir yol olabilir.

.tabii diğer yandan bu parazitten insanları kurtarmak için gelen oyashiro sama abimizin nerden geldiği? indi falan diyorlar adama. bir din kurmuşlar iyi güzel de işte kökeni belli değil. belki diğer köyden gelen bir doktor insanları iyileştirememiş ama parazitin etkilerini kontrol altına almış. onun için de kurallar geliştirmişler.

.büyük aileler bakmışlar kuralları sallayan yok dini tekrar güncellemek için bir şeyler yapmışlar. şimdilik açıklama böyle. tabii dinlerinin özünde bir parazit tedavisi olmasını da kabul etmiyorlar. bunları öğrenen rena'nın peşine takılmışlar. diğerleri öldü. bakalım sonunda ne olacak? 

.arabada klima var sahnesini kaçıncı kez yaşıyoruz unuttum. önceki seferler kei vardı. şimdi rena tek başına idi. fotoğrafçının ölümünden itibaren olayları devam ettirdiler. fotoğrafçı kaç kez öldü? olaylar buradan itibaren diğerleri hiç olmamış gibi devam edecekse diğer olaylar niye oldu? şu hikayede rena babasını kandıran kadını ve pezevengini öldürdü mü? öldürmedi mi? bunlar bile belli değil. arkadaş mıyız diye birbirlerine sorduklarından yola çıkarsak, evet öldürdü ama cesetleri falan bulunmadı hala. öyle hikaye hala çok bölüp pörçük.

--- spoiler ---