19 Nisan 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e16:

Paradise Lost

--- spoiler ---

.malick abimiz kardeşini kazıklamış. ward'ın içinde de kardeşi varmış. fedakarlık yapması için kızını öldürmüş. iyi güzel de geleceğini nasıl değiştirdi? ward bu salağı öldürmekten niye vazgeçti? vaz geçti mi? kızını falan öldürmesi için kullandığı parazit neyin nesi idi?

.goa'uld şeysine benziyor ama onla aktarılmıyor herhalde. mikroskopik olarak minik parazitlerin her biri kendisi imiş. parazit abimizin dünyayı yok etme planı da istilacı türleri geliştirerek dünyanın sonunu getirmek imiş.

.yine dünyanın sonunu kurtaracaklar ama nasıl işte? hak edenlere güzel dünya bırakmaya çalışan manyak bir uzaylımız var. hali hazırda bir tane gezegeni tüketmiş. üstüne onun için gönderilen bedenleri de tüketmiş. canlı vücutta ölene kadar yaşayıp diğerine mi geçiyormuş? astronot bundan nasıl kaçınmış acaba?

.eşyaları kontrol eden kareteci abimizin net tekmelerini görmek ne kadar güzel olsa da o kadar süper güçlü tiplerin kaçamadığı beyaz oda gibi şeyden kaçması pek olmadı. bilinci açılmış da bir numaralar mı yapmış nedir? sonra uçağı ele geçirdi, içindekileri de tutsak olarak aldı ve hepsi ward'a gidiyor artık. iki saat konuşup da kimse ölmeyebilir diyorum. bakalım nereye bağlayacaklar bunu.

.lincoln ile daisy bilgi almak için nainsan olmaya çalışan bir ingiliz aksanlıya gittiler. bombalar falan döşemiş, hiçliğin ortasında hehe. neyse karşılaştılar bunla, kree'nin küresi gibi bir şeyi aldılar. elemanı kandırdılar bitti falan derken lincoln hakkında güya bilgi verdi. bizim ikilimiz bunları konuşurken, diğerleri esir alınmak ile meşgul idi. hazırladığı grubu çağırmaya gittiler. ne ara hazırlandılar? takımdan biri ölüyormuş da dünyayı dışardan görüyorduk. mevzu neydi? gelecek meselerini pek iyi yapamayacak gibiler.

.malick'in babası gibi mal olmasını anladım da kardeşi de mi malmış? bu kadar şeyi öğrendikten sonra taş çekme meselesini insan biraz olsun değiştirmez mi? niye elle seçiyorsunuz mesela lan? şu kadarını nasıl düşünmemişler. insan hayret ediyor.

--- spoiler ---