19 Nisan 2016

Orphan Black s04e01:

The Collapse of Nature 

--- spoiler ---

.yok yine elli bin tane gizem, yine karman çorman işler. öyle gidiyor. bıraksam mı diye düşünüyor insan. tamam bir olaylar kuruyorlar aktarıyorlar. bu ilk bölüm akıcı da sayılır ama toplamda ne izledik be arkadaş? arada açıklayın. sıçayım bu kadar gizeme.

.neo evrimci tiplerin yanaktaki solucanı nedir? solucan meselesini açıkladılar mı? açıkladılarsa ben mi kaçırdım? şimdi beth'in hikayesine dönelim demişler. bütün sezon böyle yapacaklar sandım korktum. neyse ki geçmişten bir tane daha klon getirmek için bunu yapmışlar. mk diye bir tip, aşırı takıntılı. komplo teorisi uzmanı falanı filanı. tam aranan kan yani.

.sarah uzaklarda güvenle veledi ile uyuduğunu sanar iken yeni sezona bir telefon ile kaç diyerek başlattılar. mk art'a gitmiş ve oradan bunu arıyorlar. geçmişte ne olmuş? karman çorman.

.yanak kesen tipler varmış, deney yapılan tipleri öldürmeye başlamışlar. beth de bunlardan birini mk yardımı ile bulup arıyor. derken içlerinden biri bir gece beth'i sevgilisi için arıyor ve olay yerine intikal ediyor. sakallı ağır miyop arkadaş da her taşın altından çıkıyor.

.sendika mendika derken beth masum birini vurmuş. bunun muhabbeti de çok olmuştu sanki ya çok hatırlayamadım. olaylar bundan ibaretmiş. sonra kendini atmış tren önüne. zaten devamlı madde kullanıyormuş. çok sıkıntılıymış işte.

.kuyruklu adam, neo evrimin başındaki doktor abimiz, hepsini gördük iyi güzel de hikayenin tamamına dair ne verdi bize? ben sezon başından beri aynı şeyleri soruyor gibiyim. adamlar hala açıklamadı.

.arada da gay kardeşimizi poliste gösterelim demişler. kendisi için diziyi izleyenler olduğuna eminim.

--- spoiler ---