11 Nisan 2016

the 100 s03e10:

Fallen

--- spoiler ---

.yahu bölüm puanlarına ne olmuş bu serinin? millet gömüyor herhalde. tamam lexa'dan sonra sıçtılar sıvadılar ama bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. şu yapay zeka olayı fena olmayacak inşallah. umudumuzu koruyoruz. büyük ölçüde uzaylı arkadaşların zihinlerini kontrol ettiler, bakalım ne olacak? diğer yapay zekanın kapsülde olması meselesine falan da bağlamaları lazım ama nasip artık.

.murphy salağı da sinir ediyor insanı. yeni kumandana çakmak ile yükümlü oldu kendisi. o kadar güçlü kadın gitmiş bunu mu beğenmiş? öylesine bir tipi süründürdükçe süründürdüler. ta nerden nereye geldi, ne kadar saçma sapan meseleler oldu ama hala hayatta hakkaten. şimdi de hayatta kalmak için kadına varmalı, olaya gel.

.bellamy salağının kaypaklığının dizisi gibi uyuz ediyorlar insanı ama yapacak bir şey yok. şimdi pike'ı sattı. ablukaya aldıkları bölgeye getirdi elemanları sonra yerlilere bağırdı. pike'ı alın getirdik diye. askerlerini öldürdüler. octavia da bir tanesini öldürdü. öyle abarttılar işte. pike'ın inanması da saçma. güvenmem için bir sebep söyle diyor. adamları tuzağa götürüyor. neyse ama pike denenden kurtulduğumuz için sevindim.

.şu kadar zaman savaş ortamında demokrasi saçmalığı ile sinirlerimizi bozmuşlardı ancak böyle kurtardılar. tabii kane salağı yeni kumandana gidiyor. murphy yine esas adam mı olacak bu mallıklar ortasında insan hayret ediyor.

.neyse yapay zeka ve raven olayları gerilimi artırdı. kızcağız kurtulmaya çalıştı. duygusal yoğunluğu zirveye çıkartırsa etkileyebiliyor imiş. bilekliklerle de giden sinyali kesebilirlermiş. tam yapay zeka olayını bitiriyorlar mu dediydik. jasper salağı bileklikleri bulup getiremedi. jaha buldu ve çekiçle ezdi.

.raven'a da alie maden anıları istiyorsun al sana acı dedi, acıdan yamulttu kızı. sonra da boyun eğdirdi. o nasıl boyun eğdirmek arkadaş? kabul edince özgür iradesini de mi veriyor? merkezi sinir sistemine bağlandım falan filan derken, sevgili salak abby raven'ı kurtarmak için çiplerden birini yuttu. bir tane insan için tüm insanları boyunduruk altına almış oldu. eh esas karakter olunca böyle işte.

.derken derken jasper raven'ı bayıltıp aldı kaçtı, hepsi arkasından koşarken arabayla kamptan dışarı uçtu, karşısına nerde bu clarke nidalarımızın karşılığı olarak ölüm getiren hanım geldi. arabaya atlayıp son tekmeyle kaçtılar. annesiyle gözgöze geldi. yine anne kötü, kız iyi... öyle karman çorman bir hal. lincoln'u bulacaktı da alev koruyan olarak yeni kumandan tipini bulacaktı falan filan. o hikaye de yalan oldu kısmen.

--- spoiler ---