13 Nisan 2016

lucifer s01e11:

St. Lucifer 

--- spoiler ---

.yine gereksiz bir polisiye ama işte lucifer abimizin ölümlü olup olmadığına geldikleri için heyecanlı oldu. ölümlü mü değil mi? toplasan beş dakika sürüyor hikaye geriye kalan otuz dakka da işte gay yardımseverin karısı, kocasını öldürmüş de falan da filan da...

.yardımsever lucifer, aziz lucifer. halleri komikti yine. terapiste anlatmasından, evsiz adama donuna kadar her şeyini vermesine... belki içinde donu yoktu bilmiyorum işte giysileri çıkartınca çıplak kaldı. vurucu olsun diye böyle tasarlamışlar işte. komik adam ona şüphe yok.

.maze salağı da gitti kardeşi ile yattı neymiş içerdeki kadın olacakmış. adamın planı ölümden kurtardığı adamı tetikçi yapıp lucifer'i geri cehenneme döndürmek idi. eleman geldi buna çekti silahı, reddedemeyeceği bir teklif yaptı. dialogu biliyorsun diyor.

.dedektifin kocasına koştu lucifer'i kurtarmaya, ölü falan gördü. o sahneler de kendince komik işte. neyse ki ölmüyor imiş bizim şeytan. olayı da dedektifin yanında savunmasız imiş. şimdi bu kadının özelliği nedir? bunu doğru düzgün açıklamayazlarsa vay hallerine.

.iyilik yapmanın içinde bir şeyler kıpırdatması falan komikti, bunun üstüne manyak gibi gitmesi de iyidi ama kendini arayan şeytan, kendine zarar verebilecek kadını bulursa ne yapar? adeta kriptonit lan bu nasıl bir şey?

.geçen bölümden dedektife sarhoş gelişi ve bundan istifade etmemesi. sabah çıplak uyanmalar ve buna devamlı göndermeler falan da gülümsetiyordu. ha sadece şu muhabbeti yapsalar yine iyi ama adamlar bir olay koyalım onun etrafında güldürmeye çalışalım demişler. keşke düz güldürmeye çalışsalar ya da cehennem işleri falan yapsalar sadece.

--- spoiler ---