12 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e18:

Oni no Ketsumyaku

--- spoiler ---

.shion ile kei'nin ambara girdiği hikaye ile birleştirdiler. satoshi hikayesi de ta buradan geliyormuş, zaten kei ile satoshi'nin benzerliği falan dikkat çekiyordu. satoku da bundan çok dem vuruyordu. şimdi şu baş okşama hareketi olsun. motorsiklet düşürme sonrası kurtarma olsun hepsi yaşandı. bu kadar benzerlik, bu kadar de javu insana fazla...

.salak shion satoshi'nin başına gelenleri anlamak için kei'yi kandırıp ambara gitmiş. aslında diğer bölümde birlikte giderlerken fotoğrafçı ve donuk bakışlı sarışınla karşılaşıp akıllarını çeliyorlardı ya o kadar olur herhalde.

.takırtı duyup karanlıkta izlenme hissiyatına geçti, arkadaki el mion'un imiş. zaten mion'un kız kardeşine işkence yapıp öldüreceği sonra da atacağını falan biliyoruz. kei de aynı yolun yolcusu. önceki hikaye böyleydi, oraya kadar geldi. sonu farklı mı olacak? neyi açıklayacaklar? nasıl açıklayacaklar hala belirsiz.

.fotoğrafçı ve donuk bakışlı kadın da hep kutlama gecesi ortaya çıkıyor. her defasında onlar ölüyor herhalde. bir tane araştırma yapmış. not defterleri falan var. yaşanan cinayetleri buna bağlamış. kurban ile lanetlenen kişi aynı olmalıymış. bir tane lanetlenen kişi seçiyorlar onun gerçekleşmesi için de kurban veriyorlar herhalde. en azından şimdilik öyle anlaşıldı.

.yamyam şeytanlardan falan bahsettiler, ziyafet çekmek için inip adam alıp yiyormuş. şeytanlı bir yere mi dönecek hikaye? yoksa uzaylı parmağı falan mı var? belki sadece büyük ailelerin uydurduğu yalandır. gizem hala gizemini koruyor. adamlar iyi yapmış hakkaten de tabii gizemin çözümü vurucuysa iyi olacak.

--- spoiler ---