30 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni: kai e11:

Tsuyoi ishi

--- spoiler ---

.hem fantastik hem de komplo karışımı yapacak gibiler. sarışın donuk gözlümüz elebaşı çıktı. rika'yı öldüren tiplerin aynı tipler olmasını da böylece açıkladık. korumayla falan ilgisi yokmuş. devlet destekli bir şeyler var ama tam detayları gelmedi. sarışın binbaşı imiş, tokyo'da köydeki virüsün tekrar hortlamasını isteyenler varmış.

.sarışın da bu işi canlandırmaya gelmiş. kadın baştan hem gizem çözücü hem yaratıcı etki yaratmış. notları falan rika'ya vermişti mesela. sezon başı notlar hala onun notları idi. belki sadece dezenfermasyondur. virüs meselesi kesinleşti gibi. gözlüklü fotoğrafçımıza verdiler virüsü yırttı boğazını.

.hani satoko'nun kaderini düzeltince her şey iyi olacaktı? diğer konular ile bağlantısız mıymış? yoksa köy halkı festival hazırlığı yerine satoko'ya yardım ederek başka bir şeyler mi gerçekleştirdi?

.belki sadece rika'nın savaşma arzusuna yaptılar bunu. amcasını iyi paketledi polis abimiz, ekipleri hazır tutmuş. kızın tam ağzını burnunu kıracaktı ki yetiştiler. o kadar da saçmalamadılar. zaten hırpalıyordu kızı, bu kadar şey oluyor telefona çağırıyorlar ve yardım istemesini zorunlu hale getiriyorlar. ülen bir muayene etsene, el kadar çocuktan bahsediyoruz. rızası da bir yere kadar yani.

.fotoğrafçı ve hemşire ikisi de ajan, onu anladık. fotoğrafçımız iyilerdenmiş. virüsün tekrar ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyor. belki sadece konu hakkında kanıt için gelmiş, fotoğraf falan çekiyordur ama ortada bir biyolojik saldırı var.

.varilde bulunan cesedin donuk bakışlıya ait olmadığı konusunda şüphe vardı. bir gün öncesinin cesediydi, sarışın yine güldü buna. anlayamazlar dedi. hangi zaman diliminde? hangi dünyada? ne olacak bakalım bu sefer? bu donuk bakışlıdan şüphelenecekler kesin.

--- spoiler ---