30 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni: kai e10:

Taiketsu

--- spoiler ---

.satoko meselesinden devam ediyoruz. köy ayağa kalktı ama hala bir sonuç yok. sonozaki ailesi bile kabul etti. onibaba denen yaşlı tip kei hakkında iyi sözler söyledi. sebebi ne ola ki? miongilin (yeşil saçlıların) anasına bunu söyledi. tüm bu tiplerin toplam hikayede ne rolü var?

.oyashiro sama denenin elçisi zaten rika, bunlar onun adına adam öldürmüş mü? öldürmemiş mi? laneti devam ettirmişler mi? ettirmemişler mi? zamanın geriye alınması, edge of tomorrow filmindeki gibi bir şey mi çıkacak nedir? bunlara henüz uzağız.

.varsa da yoksa da satoko, neden bu kadar önemli? köyün ayağa kalkması başka bir şeyleri mi tetikleyecek? yöneticiler ile görüştüler iki dakkada mesele halloldu gibi ma kimse henüz bir yere varamadı. amcası satoko'yu dövüyordu. zaten morluk falan varsa çocuğun beyanına da bakmamak lazım değil mi? nasıl iştir insan anlamıyor.

.devlet kurumları ile içli dışlı olmuşlar, ondan dolayı böyle gelişmiş olaylar. bunun altından bir şey çıkacak mı? zaten son olaylar, gaz patlaması falan hep devlet komplosu gibi, bu köy kurulları ile devletin arası bozulup da devlet komplosu çıkarsa da çok beğenemeyeceğim.

--- spoiler ---