26 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni: kai e06:

Meiro no hôsoku 

--- spoiler ---

.hafiften açıklamaya giriştiler ama henüz başlangıcını bilemiyoruz. rika olayın kökeninde var, yüz yaşından fazlaymış. uzun süredir bu döngüyü kırmaya, sevdiklerini kurtarmaya çalışıyormuş ama bir dizi cinayet devamlı oluyor imiş.

.sadece rika'nın gördüğü boynuzlu tip var. sevimli tatlı bir şey. uzaylı mıdır? in midir cin midir? belli değil. her seferinde geçmişe dönüş daha zorluyormuş kendilerini. sanki teknolojik bir şeyden bahsetti ama tam belli değil. bu döngüde bir iki hafta öncesine dönebildiler.

.kader değişir mi değişmez mi? farklı dünyalar yaşanıyormuş. tam olarak zaman gibi mi? yoksa paralel evren gibi mi? ne olduğu belli değil ama rika bundan çok sıkılmış. kart oyunu meselesine yine gelecektik, bir miktar kei'ye anlattı olayları ve oyunu değiştirdi. sonra oyuncak bebek çıktı meydana yüreğimiz ağzımıza geldi. yine psikopat shion'u falan göreceğiz diye.

.neyse ki bebeği shion'a verdi. kendisi ikiz kardeşi de hepsini kekliyor modunda olmalı. işe gidecekmiş falan filan. belki minik olayları değiştirerek kaderi değiştirebiliriz, savaşmalıyım diye de bitirdiler bölümü. değişir mi ülen? zaten kimin bu kızı niye öldürdüğü belirsiz. fotoğrafçıyı ve sarı saçlı hatun neden hep ölmek zorunda o da belli değil. bu kadar zaman neyi araştırmış bu velet diye insan merak ediyor ama bir tek onun yapacağı iş değil hakkaten. kei ilk kez farklı dünyayı hatırlamış, buna inanmaya çalışıyor.

.satoko'nun l3 die bir hastalığı varmış, neydir bilmiyorum ama ölecek miymiş neymiş? doktor çare arıyor imiş. sarı saçlı, donuk bakışlı hatun da hemşire çıktı. o da kilit roldeydi halbuki.

--- spoiler ---