25 Nisan 2016

game of thrones s06e01:

The Red Woman 

--- spoiler ---

.red woman diye bölüm ismi koymuşlar da pek bir olayı yoktu. meğer kadın çok yaşlıymış onu detaylı gösterelim demişler. yani cadı olduğu için normal karşıladık bunu, kolyeden dolayı mı böyleymiş? bir açıklama yapmadılar.

.jon snow ölmüş. kırmızı kadın deyince geri getirir sandık ama öyle bir şey olmadı. zaten böyle temel hikayeyi fantastik unsurlar belirlemiyor. adam öldüyse ölü kalıyor. belki bu sefer bir istisna yapsalar iyidi. eleman öldükten sonra arkadaşları ve davos abimiz bir odada kaldı, tatlı kurt ile birlikte... içlerinden biri yabanilerden yardım istemeye gitti. bakalım ne olacak? diyelim yabaniler geldi, tüm kargaları kesti biçti. oldu mu şimdi?

.sansa hatunu theon ile kaçıyor idi. kaçıp kurtulamayacakları zaten belliydi. neyse ki brienne zamanında yetişti. ben onları oyaların sen kaç dediydi buna, gram kıpırdamadı. ne alakaysa, sonra götü dona dona şovalyelik verdi. sansa olmadan bizim ramsey manyağı bir hiç imiş. ona da güzel olacak.

.cersei evlat acısı yaşadı. kızcağız da pek iyilerdenmiş, öleceğini kahin söylemiş. o muhabbeti de bir yerlerden hatırlıyorum ama mevzu neydi hiç hatırlamıyorum. jaime hafiften intikam yemini etti ama ne yapacaklar savaşa mı girecekler?

.dorne tarafında işler karışık. kralı iki saniyede öldürdüler. etraflarındaki korumaların hepsini mi yanlarına çekmişler? zenci çamyarmasını iki saniyede indirdiler. kralı da kalbinden hançerledi ve öldü gitti. oğlum dedi son nefesinde, onu da ayaküstü kesiverdiler. biraz zorlansalardı bari. sen halkı bilmezsin, zayıfsın falan filan dedi manyak hatun. oberyn'i öldürdüler diye feryat ediyordu da kendisi çıktı dövüşe arkadaş. neyin feryadı bu? saçmaydı o kısmı.

.sevgili arya hala kör, pek bir şey olmamış. dilenciliğe falan başlamış işte. tapınakta bunu eğiten tip geldi kör iken dövüşmeye başladı. şimdi kör dövüşçü olacak herhalde. kör mü kalacak kız hakkaten? şu bin yüzlü tanrısına bir yalvarsın düzeltsin olayı. 

.khaleesi'nin durumu başa dönecek diye korkuttular. atlılar gelip bunu almışlardı. yüzüğünü buldular, izinden de dothraklar olduğunu anladı. khaleesi bütün sıfatlarını saydı eyni khal'ın karşısında, adam götüyle güldü. khal drago'nun karısıyım dedi. eski khal'ların karılarına ilişmiyorlarmış ama bir yere kapatıyorlarmış. yeni olayı bu. gemileri falan da yakıldı zaten daha demir tahtı alacak diye çok bekleriz. bir de dünyayı feth edecek diye muhabbet ediyorlar utanmadan.

.stark veletlerinden hala haber yok. alengirli mağaraya girmişlerdi, büyüler havalarda uçuşuyordu. kahinlik gücünü falan artırmışlardı. bir sezon öncesinin konusu ta orada kaldı. ne alaka yani? insan bırakır mı öyle hikayeyi? 

--- spoiler ---