22 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni: kai e03:

Muryoku 

--- spoiler ---

.kei'nin golf sopasıyla koşup alana geldiği bölümü durduk yere tekrar ettiler. bir şey olduğu da yok. şimdi rika kendi halinde konuşuyor. satoku onu duyuyor, sonra inkar ediyor. tören gecesinden sonra ölecek imiş. kızcağız bunalmış falan filan da biz de bunaldık. az az açıklamaları gerekiyor ama komiklik yapıyorlar.

.ülen siz komedi misiniz? bu ne böyle? araya deli dram sıkıştırıyorlar. kalanı komedi. şimdi satoku'nun ailesini öldürmüşler. kasap abimiz de bunlardan biriymiş herhalde. bir tek rika hatırlıyor (ya da biliyor) diğerleri hala oyunda oynaşda...

.mion ile shion tam kadro bu hikayedeler ama onların yaptığı bir şey yok. nasıl olmaz? o kadar olay yaratan, geçen sezonun yarısından fazlasını götüren tipler bunlar değil miydi? rena nasıl hatırlamıyor bir şey? giriş bölümünde her şeyi hatırlıyordu. başka bir hikayeye döndüler ama bir şey açıklamadan dönüp durmaları artık kabak tadı verdi. biz açıklama bekliyoruz, itoğluitler geyik yapıyor.

.hadi geçen sezon giriş tanışmaydı şuydu buydu, araya gerginlik yaratıcı muhabbetler, bakışlar giriyordu. bu sezon böyle de olmuyor. kötü başladı hakkaten. iyi bitiriler inşallah.

--- spoiler ---