22 Nisan 2016

lucifer s01e12:

#TeamLucifer 

--- spoiler ---

.dağ gibi lucifer'i kodese mi tıktılar şimdi? o kadar da feryat etmişti. ben kötü değilim. kötüleri cezalandırıyorum. insaları öldürmem falan filan diye. dedektif bile inanmadı ona da o sokak rahibini kim attı oraya? bıyıklı eleman yapmış olamaz. yaptıysa ne ara yaptı? adam o kadar becerikli miymiş? 

.zenci meleğimiz bu olayı tasarlamış olmalı. en azından bıyıklıyı sıkıştırırken daha iyi bir teklifin var mı demişti. lucifer'in üzerine suç atmanın kime ne faydası olacak onu da anlamış değilim.

.esas olay dedektif yanında zarar görebilir olmasıydı. tabii dedektifin bir melek olması çok bariz olacaktı ama bir şeyler atfedecekler gibi. şimdilik velede rüşvet ile sordu. sonra dedektif sırtını falan gösterdi. melek değilmiş yani? ne olduğu belli değil.

.mevzuyu terapiste açtı, kadın hala yakınlaşma meselesi olarak görüyor. uzak durmak da istemiyormuş. ne alakaysa artık bir şeyler olsun. bunca zaman merak ettirdiler, saçmalamasalar bari.

.sırf bu meselenin eksenine bir sürü polisiye koydular. çoğu gereksiz saçma sapan meselelerdi. en azından bu bölümde satanist cinayetleri ile bir komiklik oldu. yetmedi cinayetleri lucifer üstüne falan attılar, eh iyi oldu böyle ama tabii finale doğru böyle bir hareket katalım demişlerdir, diğer bölümler yine olay olay gidecektir.

.kardeş kavgası ve maze'in girişi de iyidi. maze ortalık orospusu gibi ama delikanlı kadın. iblis olunca böyle oluyor herhalde. zenci meleğimiz de pek içerlemiş. sanki birbirlerini öldürmeye çalışmıyorlar gibi öyle barı yıktılar döktüler. sonra da bizim dedektif geldi rahibi buldu ve lucifer'i tutukladı. bakalım bunu da çözerler herhalde.

--- spoiler ---