12 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni e17:

Kejime 

--- spoiler ---

.shion hikayesinden devam ediyoruz. satoshi'ye abayı yakmış kızcağız ama üç büyük aile buna izin vermemiş. işkence ettiler kıza. üç tane tırnağını söktüler. bahsi geçen odayı daha önceki hikayelerde kullanılmış olarak gördüydük. üç büyük aile ileri gelenleri oturuyor ve insanlara işkence yapıyorlar demek de ne zorunuz var bu kadar arkadaş? psikopatlar. mion kötü tarafa da geçmemiş, iyilik olsun diye tırnak sökmüş.

.satoshi teyzesini öldürdü. bunu gördük ama öldüren bir başkası dediler yine kafamız karıştı. ölümler olaylar sabit ama failler karışık. satoshi ile kei'nin hareketleri de çok benzer. bir kalıp var ona şüphe yok ama neden böyle tipler değişiyor. hikaye neden tutarlı ilerlemiyor. bu anime çizicileri bize ne anlatmak istiyor? henüz vakıf olamadık. merakla bekliyoruz.

.polis de ağır karakter oldu. her taşın altından çıkıyor. olayları güya çözüyor takip ediyor. shion'un yardımcısı olayları biraz açıkladı ama bize değil tabii kendi aralarında anlaşıyorlar sanki. neyse öyle bitti gitti işte. shion hikayesini diğerleri ile çok bağlayamayacaklar gibi geliyor.

--- spoiler ---