12 Nisan 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e15:

Spacetime 

--- spoiler ---

.zaman paradoksu falanı filanı yaptılar bolca. iki boyut ve dört boyut zaman açıklaması bir garipti. kitabın yanına çizilmiş eğri, sayfaların iki boyutuyla değişmez dedi fitz. aslında bölüm başından sonuna kadar böyle oldu. daisy'nin ölmemesi hariç tabii olanları yanlış yorumlamışlar falan filan işte.

.bir tane evsiz abimize dokunan zenci ile başlıyor olaylar. daisy'nin ismini söylüyor. bizim ekip çıkıp geliyor ama olacakları engelleyemiyor. tam adamı paketleyecekken daisy dokunuyor ve o da geleceği görüyor. dövüş kıyamet ve ölüm falan filan. tabii adamın ölümü imiş, kendi ölümü değilmiş. kendi ölümüyse de işte bir fark yaratarak ölmüş. hepsinde de adam özür diliyor. böyle de bir garip hoş bir şeydi.

.ward artık iyice çılgın artıyor. para babası tipe özel güç eklemek için mekanik kol bacak buldu. anlaşma masasında sonra olacakları göstermek için kahin abimizi getirtti. sadece onun için miydi yani?

.tabii daisy de olayların içinde olduğu için antremanlı gelmişti. geleceği değiştirmek için bir sürü plan yaptılar ama son tahlilde olanların hepsi çıkmış oldu. bir tek son aşamada daisy'nin ağzı burnu dağıtılırken, abimize geleceği göstermesi olayı fark yarattı. böyle yaparak bir sürü kelebeği ürkütmüş olmalı. bölüm sonunda abimiz korkuyordu. geleceği görmesinden kaynaklı bir şeydir herhalde. yanındaki adama da kiminlesin falan dedi. bu gelecek hikayesi pek karışık olacak.

.kahin tip ölmeden önce de daisy'e dokunmuştu. gelecekte uzayda bir gemi patlıyor. artık ta uzaya kadar çıkacak hikaye demek zaten hydra falan uzaylı var bu kadar bir uzay gemileri yok. bakalım ne olacak?

.may olaylara atılacaktı, lash tipi geldi. son kez dönüşecek imiş. vedalaşmak istemiş. onun da büyük amaca hizmeti meselesinde özel güçlüleri öldürme muhabbeti olabilir. ward insanları öldürüyor. nainsanları öldürmüyor. lash tersini yapıyor, oradan bir bağlantı kurdum artık.

--- spoiler ---