27 Nisan 2016

fear the walking dead s02e02:

We All Fall Down

--- spoiler ---

.boş beleş bir bölüm oldu. resmen hiçbir olay olmadı. peşlerine takılan gemi meselesi salakçaydı ama bunu geçiştirmeleri daha salakça oldu. bir tane ada buldular, geçtiler orada saklandılar. bu peşlerindeki adamlar salak mı peki? önlerindeki adayı insan kontrol etmez mi?

.öyle bir zekasızlıktı işte. adada da niye ışıklar açık, hiç mi korkmuyorsunuz ülen derken aslında kadın çocuklarını gemiye bindirmek için ışığı açık bıraktığını öğrendik. bu nasıl manyaklık? dünyanın çivisi çıkmış, kadın çocuklarının geleceği olsun istiyor. ülen salak dünyanın sonu gelmiş işte ailenle öl güzel güzel.

.yaşlı adam yine mantıklı konuştu, haklıydı. her şey tamam ama ilaçla ölmek neydi peki? salak nick niye karıştırıp ilaç buldu. hadi buldu diyelim niye çocuğun yetişeceği yere geri koydu. hepsi mi mal? hepsi mi zekasız anlayamadım.

.kadın çocukları almaya ikna etti, adam geldi ne oluyor len dedi. hop kızcağız ilacı içmiş ve öldü. dünyanın sonuna hazırlıklı bu tipler ölen çocukları karşısında çaresiz kaldı. çocuk dakkasında zombi öldu. annesini yedi. babası salak salak bakınıyordu, herhalde onu da öldürmüş olmalı ki onu da yiyip gemiye doğru yol aldı.

.gemide de sağ kalan erkek çocuğu kurtarıyorlardı. büyük abisi geldi, geri verin ulan dedi. silahla tehdit etti, çocuğu geri aldı ve gitti. anneleri karşılarından geliyordu. küçük çocuğu gemiye el salla diyerekten meşgul eder iken analarını öldürdü. diğer mal velede de ders oldu. saçma oldu. boş yere  yaygara kopardılar. manasız ve mantıksız idi.

.bir sürü de para harcamışlar işte öyle gidiyor. zenci elemandan şüphelenen meksikalı abimiz ortalığı araştırıyordu. bir yerlere doğru gittiğini öğrendi. zaten kendisini de telefon konuşması yaparken bulduk. telefonlar nasıl çalışıyorsa hala, geliyorum diyordu. meksika'da ne bok varmış ki? saçma sapan işler olmaya devam edecek onu anladık.

.ordu şehirleri bombalıyormuş ama biz hiç walking dead'de bunu görmedik. aynı evrende geçmiyor mu bu diziler? kıyı şeridini bombaladıklarını söylüyorlar ama yine de tatmin olmadım. 

--- spoiler ---