15 Mart 2016

the walking dead s06e13:

The Same Boat 

--- spoiler ---

.koca bölüm yine ikilemlere gitti. adamlar bunu çok seviyor ama sıkıldım artık. carol gibi sağlam karakteri ikilemlere düşürmeye ne hakkınız var len? tamam pat diye bu hale gelmediydi ama geldiği noktada stabil kalmalıydı.

.morgan ile kavgaları falan ne alaka diyor o zaman insan. daha kaç gün oldu bu hadise olalı? neden şimdi tutup öldürmekten kaçınır oldu? sırf bu yüzden elli tane heyecan, elli tane sıkıntı. olay olsun diye zorluyorlar başka da bir şey değil yani.

.bölüm başında önceki bölümde kalan kaçırılma kısmını gördük. zaten carol'da bir acayiplik vardı. derken tipler bunları yakalamış, paketlemişler ve öyle pazarlığa oturmuşlar. carol adamı kolundan vurduydu, onun da elli saat sorunu oldu.

.negan kim peki? bunu belirsiz bıraktılar. malkoçoğlu kimdir muhabbetine benzedi. herkes kendisine negan diyor. topluluğun adı mıymış? en son rick negan benim diyen tipi öldürdü. o muydu yani tam olarak?

.negan meselesi hallolduysa kalan bölümler ne olacak? şimdilik belirsizlik ve kasıtlı gizeme gitti olaylar. carol konusu hallolmadı. o da arıza çıkaracak gibi. maggie carol postuna girdi sanki, seri adam öldürücü oldu.

.bu carol çocuk bile öldürdüyü yahu, yeni mi kendine geldi? yeni mi sorgulamaya başladı? kızıl saçlı hatuna kendini acındırmalar, eski bölümlere göndermeler. aciz görünüp psikopata bağlayacak dedimdi ama o kadar gözyaşının kaynağı da varmış. uğraş dur artık.

.destek ekipleri geliyordu, onu da sesini taklit ederek bir odaya yönlendirdi ve hepsini yaktılar. bu da acayip plan, pek güzel oldu da ülen insanlar nasıl birbirini yiyor. güç birliği yapıp şu dünyayı ayağa kaldırsanıza. ha bu arada virüs salgını nasıl başladıydı?

--- spoiler ---