25 Mart 2016

supernatural s11e16:

Safe House 

--- spoiler ---

.dolgu bölümleri bobby ve rufus ile tamamlamış oldular. vakti zamanında bir av varmış. ikisi birlikte çalışmışlar, sanki uzaktan dean'in bobby nerdesin muhabbetini de hatırlıyorum. eğer onu da birleştirdiyseler güzel ama ne bileyim zaman paradoksunu kendi hesaplarına kullanmış oldular. şöyle ki:

.ihtiyarlar olayı yapıyorlar ama sadece hapsetme büyüsünü biliyorlar, rufus bobby'nin içindeki tiple dövüp mührü tamamlıyor ama bobby içerde kalmıyor. bunu da güzelce sorguluyorlar. meğer yaratığın yarattığı alem zaman ve mekandan münezzeh imiş ya ondan dolayı sam ve dean olayı tamamlayınca bobby de kurtulmuş, yoksa içerde kalacakmış. son andaki karşılaşma da buymuş.

.sam kafamı ağrıtma demezdi ama bu zaman paradoksu muhabbetine bunu dedi. normalde geçmiş ve geleceğin aynı anda olduğu muhabbetine girmezler. ortada bir zaman senaryosu varsa bu hepsi bir arada olmadığıdır. hepsi bir arada ise değiştirilemezlik falan filan olur, işte hangisi uyarsa ona yontuyorlar.

.ihtiyarları özlemişiz. bobby'nin hala dizi bölümlerine gelmesi falan iyi aslında. daha çok yapsalar itiraz etmeyiz. "icıt" lafını da özlemişiz. vedasını, intikamcı ruhunu falan hepsini yaptılar, şimdi de zaman yolculuklu geçmişten kesitini yapmış oldular. fena olmadı ama işte kendilerini tekrar etmeseler bu kadar daha iyi olmaz mıydı?

.neden bu işle fbi ilgileniyor? o sezonun genel kötüsü neyse birden sessizliğe gömülür ve madem öyle bir davaya bakalım, ruh avlayalım falan? bunlar devamlı oluyor. on yıl önce de olmuş, on yıl sonra da oluyor.

.ha bir de mührü niye sağlama almazsın be bobby emmi? adam üstüne duvar kağıdı kaplamış, kadın duvar kağıdını sökerken mührü kırmış falan filan olmuş. neyse ki perili ev geyiği yapmadılar.

--- spoiler ---