25 Mart 2016

once upon a time s05e12:

Souls of the Departed 

--- spoiler ---

.yahu bu yeraltı dünyası biraz saçma olmuş. bunca zaman ölenlerin toparlama albümü gibi olmuş. tabii özel karakterler ölünce falan oluyor. arada da figuran gerekirse onun ölümünü görüyoruz, sonra yarım kalan işlerden oluyor falan filan oluyor.

.yeni bir tip, yeraltı dünyasının lideri konumunda ally mcbeal'den tanıdığımız abimiz, regina'nın yeraltı dünasında olmasını istemiyor. kişileri kurtarıyorlar imiş. şimdi konu buradan adam kurtarmak mı? kancayı bulmak mı?

.zaten kancanın ardından emma'nın yollara düşmesi. neal ardından hiçbir şey yapmaması falan derken ayıp ettin ülen yakarışlarımıza cevap olarak bölüm başında neal geldi, bir sürü laf etti. gitme dedi, yapma dedi. emma da bileydim seni de kurtarırdım falan dedi ama inanmadık. senaristler inanmayacağımızı bilmiş olmalılar ki bu yeraltı dünyasına yarım kalmış işi olanlar düşüyormuş. neal'in yokmuş o yüzden o cennete gitmiş. böylece de mesele kapanmış. eh ikna olmadık tabii.

.neyse kancayı bir türlü bulamadılar. rumple peter pan ile anlaşma yapacak mı nedir? önden bir büyü falan verdi ama işe yaramadı. acı içindeymiş falanmış filanmış. mesela buraya gelmedi bile.

.kora ile ilgili oldu her şey. yine şirret karıyı gördük, geçmiş hikayesinde de pamuk'un kalbini falan almış da intikamı için doğum gününde regina'ya verecekmiş babası engel olmuş. babasını da kutuya kapatmış. o hikaye de ne alaka ise ona geçtik. ne zamandan sonra peki büyü için babasını öldürmüş? hele yarım kalan işi kızı olması da garip.

.o kadar şey yapan adam kin tutmamış, anasının etkisinden kurtulduğunu görmesi gerekiyormuş. bunu beceren regina babasını cennete yollamış. eh duygusal sayılabilir ama efektler o kadar kötüydü ki insan ona da duygusallaşıyordu.

.şimdi bu yeraltı dünyasının lideri (hades yazıyor) üzerinden muhabbet gidecek gibi. yaşayan bir kişi ile değişim gerçekleşiyor imiş. emmanın kanca için planı vardı ama peter pan da kendini kurtarmaya çalışıyor. bu eksende bir muhabbet dönecek işte.

--- spoiler ---